News Flash:

Incep inscrierile pentru BACALAUREATUL special

27 Mai 2017
922 Vizualizari | 0 Comentarii
bac
Sâmbătă şi duminică, elevii care au fost admişi la universităţile străine sau olimpicii care trebuie să participe la competiţii internaţionale se pot înscrie pentru bacalaureat, sesiunea specială, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei. Rezultatele se vor afişa pe 10 iunie.

223 de elevi vor susţine examenul de bacalaureat în sesiune specială deoarece fac parte din loturi sportive, olimpice sau au fost acceptaţi la universităţi din străinătate. Dintre aceştia, 144 participă la competiţii sportive internaţionale, 46 se vor duce la olimpiadele internaţionale de chimie sau matematică, iar 33 de absolvenţi de liceu vor avea admiterea la universităţi din afara ţării, după ce au fost acceptaţi într-o etapă preliminară.

Cei 223 de absolvenţi de liceu vor susţine luni, 29 mai, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată, pe 31 mai, de cea a competenţelor la o limbă de circulaţie internaţională, iar între 2 şi 3 iunie vor da competenţele digitale.

Pe 6 iunie, elevii care susţin examenul de bacalaureat în sesiunea specială vor începe probele scrise cu cea la limba şi literatura română. Pe 7 iunie, vor susţine proba de profil, adică matematică sau istorie, iar a doua zi, pe cea la alegere, în funcţie de specializare. Pe 9 iunie, minorităţile vor da proba scrisă la limba maternă.
Pe 9 iunie, se vor afişa rezultatele, iar până la ora 18.00, în aceeaşi zi, se vor depune contestaţiile, acestea fiind soluţionate între orele 18.00 şi 20.00, urmând ca a doua zi, pe 10 iunie, să fie afişate rezultatele finale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.010484 (s)