News Flash:

Inca un deputat isi retrage semnatura de pe proiectul lui Radulescu: Contravine convingerilor mele

29 Decembrie 2017
849 Vizualizari | 0 Comentarii
radulescu

Deputatul PSD Costel Lupascu a anuntat, vineri, ca isi retrage semnatura de pe proiectul lui Catalin Radulescu care instituie prag de 200.000 lei la abuz si abroga articolul referitor la folosirea functiei in scop sexual, aratand ca, in forma initiala, acesta nu avea prevederi controversate.
„Astazi am solicitat secretariatului general al Camerei Deputatilor sa imi retraga semnatura de pe propunerea legislativa a domnului deputat Cristian Radulescu. Forma care mi-a fost prezentata cand mi s-a solicitat sprijinul nu continea prevederile controversate care au aparut in versiunea finala si care contravin total convingerilor mele politice si morale”, a precizat Lupascu pe Facebook, el transmitand si un comnicat de presa in acest sens.

Lupascu a aratat ca i s-a spus la momentul semnarii ca legea va debloca administratia locala.

„Pot fi de acord ca nu e normal ca primarii sa stea mereu cu teama ca pot ajunge la inchisoare pentru ca au cumparat hartie igienica mai scumpa cu 2 lei. Dar cand vorbim de un prag de 200.000 euro pentru incriminarea abuzului in serviciu suntem in cu totul alta poveste si nu pot accepta asa ceva. La fel nu pot accepta sub nicio forma abrogarea infractiunii privind folosirea abuziva a functiei publice in scop sexual si nu vad nicio legatura intre acest amendament si deblocarea sistemului administrativ din Romania, despre care mi s-a vorbit cand mi s-a cerut semnatura”, a adaugat deputatul PSD.
El a aratat ca nu poate sustine astfel de prevederi si va vota impotriva lor daca „vor mai exista astfel de tentative de a le introduce pe furis in dezbaterea parlamentara”.

Deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca isi va retrage propunerea legislativa care instituie un prag de 200.000 de lei la abuz si abroga articolul din CP referitor la folosirea abuziva a functiei in scop sexual. Cu toate acestea, unele prevederi pot ramane sub forma de amendamente.

Anterior, deputatul PSD Liviu Plesoianu a anuntat ca isi retrage semnatura de pe acest proiect, ca si de pe cel privind functionarii publici, pe care le-a criticat vehement, si el aratand ca "una s-a discutat, alta s-a depus in Parlament".
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005861 (s)