News Flash:

 Inca trei proiecte de modernizare si extindere a iluminatului public stradal, pregatite de Primaria Timisoara 

30 Iunie 2022
348 Vizualizari | 0 Comentarii
iluminat stradal

Primaria Municipiului Timisoara modernizeaza iluminatul public de pe 64 de strazi, in urma unui proiect de investitie care vizeaza schimbarea a 2.783 de aparate de iluminat stradal cu lampi LED intinse. Proiectul care cuprinde documentatia de avizare a lucrarilor de interventie a primit avizul Comisiei Tehnico-Economice al Primariei Municipiului Timisoara si urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului Local.

Sistemul va functiona prin telegestiune si va putea fi controlata intensitatea luminoasa pentru mai multe artere principale si strazi conexe. In urma schimbarii sunt estimate reduceri de consum de aproximativ 73% (de la 2.346.298 kwh/an la 628.513 kwh/an) si echivalentul a 455 de tone de emisii CO2.

„Lucram la doua tipuri de proiecte: pe de-o parte un proiect mare de modernizare a sistemului de iluminat existent, care se intinde in foarte multe zone din oras unde avem un consum mare de energie. Aici, prin introducerea noilor tehnologii vom avea un consum mai mic de curent si facturi mai mici la plata. Si inca doua proiecte mai mici, de introducere a iluminatului public, in Calea Buziasului - str. Siemens si str. Drubeta - str. Iosif Sarbu de unde am primit multe solicitari din partea cetatenilor care locuiesc in aceste zone. Peste tot utilizam tehnologie care ne permite sa controlam individual lampile si sa modificam intensitatea luminii in functie de lumina naturala sau in zonele periculoase: de exemplu, lampile de la trecerile de pietoni vor avea o intensitate luminoasa mai mare. Iar, in plus, atunci cand se defecteaza ceva, sistemul ne trimite alerte si nu mai depindem de sesizarile cetatenilor pentru remedierea rapida”, transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Cele trei proiecte sunt:

„Modernizare iluminat public - Etapa I”, cu o valoare estimata pentru investitie de 14.688.583,01 lei (TVA inclus). Termenul de implementare, odata contractat si eliberat ordinul de incepere este 13 luni.

Strazile vizate sunt: 1 Decembrie, 20 Decembrie 1989, 3 August 1918, Acad. Alexandru Borza, Amurgului, Andrei Saguna, Aristide Demetriade (segment Diviza 9 Cavalerie - Avram Imbroane), Aurel Cosma, Budai Deleanu, C.D. Loga, Calea Martirilor (segment Lidia - Aries), Camil Petrescu, Carol Telbisz, Cicio Pop, Closca, Colonel Enescu, Corneliu Coposu, Dacilor, Dambovita, Dimitrie Cantemir, Divizia 9 Cavalerie, Dr. Iosif Nemoianu, Dr. Liviu Gabor, Dr. Nicolae Paulescu, Eroilor de la Tisa, Gheorghe Adam, Gheorghe Andrasiu, Gheorghe Lazar (segment Gheorghe Dima - Cetatii), I. C. Bratianu, Hector, I. C. Bratianu, Iepurelui, J.H. Pestalozzi, Janos Bolyai, Liviu Rebreanu (segment Calea Sagului - Calea Martirilor), Ludwig van Beethoven, Martin Luther, Martir Leontina Banciu, Michelangelo, Mihai Eminescu, Mihail Kogalniceanu, Miresei, Nikolaus Lenau (parcare), Ovidiu Balea, Panait Istrati, Paris, Patriarh Miron Cristea, Piata I.C. Bratianu, Piatra Craiului, Pod Dacilor, Proclamatia de la Timisoara, Piata Badea Cartan, Rene Brasey, Revolutiei 1989, Stantul Ioan, Sivliu Bejan, Simion Barnutiu, Splaiul Nistrului - Galatim Stefan cel Mare (partial), St. O Iosif, Take Ionescu, Traian Grozavescu, Vasile Parvan.

„Extindere iluminat public in parcare Calea Buziasului-str. Siemens” are o valoare totala estimata de 1,3 milioane de lei (TVA inclus), cu o durata de realizare a proiectului tehnic si al executiei de 9 luni, de la eliberarea ordinului de incepere. Vor fi amplasate 52 aparate, 13 stalpi metalici, 1,2km retea electrica.

„Extindere iluminat public str. Drubeta nr. 97 (parcare in spatele blocului), str. Iosif Sarbu” are o valoare totala estimata de 560 mii de lei (TVA inclus), cu o durata de realizare a proiectului tehnic si al executiei de 6 luni, de la eliberarea ordinului de incepere. Vor fi amplasate 20 de aparate, 13 stalpi metalici, 331m retea electrica.

Proiectele au fost aprobate de Comisia Tehnico-Economica din cadrul Primariei Municipiului Timisoara, ultimul for de avizare inainte de sustinerea proiectelor in fata Consiliului Local pentru aprobarea indicatorilor maximali. Urmeaza achizitionarea serviciilor de proiectare tehnica si executie.

La cele 3 proiecte se adauga alte 2 investitii in modernizarea iluminatului public timisorean: un proiect in implementare, care vizeaza iluminatului public pe 3 artere - Torontalului, Aradului si Sever Bocu, cu o valoare de aproximativ 1 milion de lei, finantat de Agentia Fondului pentru Mediu si un proiect care vizeaza modernizarea iluminatului de pe  24 de strazi, care a intrat in licitatie pentru proiectare si executie, cu o valoare de 9,1 milioane de lei, finantat prin bugetul local.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006340 (s)