News Flash:

INBETWEEN. DESIGNUL VESTIMENTAR SUSTENABIL: Expozitie de creatie vestimentara 

30 August 2022
300 Vizualizari | 0 Comentarii
INBETWEEN DESIGNUL VESTIMENTAR SUSTENABIL Expozitie de creatie vestimentara


InBetween este rezultatul unei cercetari artistice realizata de drd. Andreea Ana-Maria Plesa in cadrul programului doctoral derulat la Scoala doctorale de Arte a Universitatii de Vest din Timisoara, Facultatea de Arte si Design, sub coordonarea d-nei prof. univ. dr. Adriana Lucaciu.
Vernisajul va avea loc miercuri, 07.09.2022, ora 17:00, la Galeria Mansarda a Facultatii de Arte si Design din Timisoara (Str. Oituz Nr. 4). 
Evenimentul are loc sub egida programului „La UVT, Cultura este Capitala!

Andreea Ana-Maria Plesa a absolvit studiile de licenta si master ale Facultatii de Arte si Design din Timisoara, specializarea Moda - Design vestimentar si in prezent este asistent de cercetare in cadrul Departamentului de Design si Arte Aplicate.
Ca studenta si ulterior ca designer de moda, Andreea Ana-Maria Plesa a participat la numeroase evenimente de moda si competitii inca din primii ani de studiu precum YKK Inside Fashion Competition (2015, 2016), Banat Fashion (2016, 2017), Taina de la UNAB (2016), Arts of Fashion, San Francisco (2017), Feeric33 New Talents Competition (2018), Diploma (2019), Feertic Fashion Week (2021, 2022). O serie de colectii elaborate ca etape de finalizare a stagiilor de pregatire profesionala in cadrul Facultatii de Arte si Design, au fost mentionate in numeroase publicatii de specialitate, premiate si selectate pentru participari atat nationale cat si internationale. 
Proiectul de cercetare doctorala este complex si pleaca de la premiza conform careia dezinformarea, supraproductia si consumul excesiv de produse vestimentare creaza o cultura a consumului de tip „fast fashion”, a carei amploare genereaza la scara globala insemnate dezechilibre ecologice, poluarea cauzata de industria vestimentara fiind dintre cele mai daunatoare mediului inconjurator, prin emisiile semnificative de carbon, de oxid de azot, sau consumul excesiv de apa. Conceptul de fast fashion vizeaza imbracamintea „surogat” ieftina si la moda, care poate fi rapid inlocuita datorita campaniilor agresive de marketing, a precaritatii produselor, a preturilor accesibile unei mase largi de cumparatori si a comportamentului necontrolat al acestora.    
Prin proiectul sau, Andreea Ana-Maria Plesa militeaza pentru sustenabilitate si tehnologizare in moda in vederea reducerii poluarii din industria textila pastrand factorul uman pe prim plan. Cercetarea si colectia vestimentara pe care le prezinta publicului se instituie ca un instrument de informare si constientizare asupra situatiei actuale a modei, oferind in egala masura alternative si solutii de design sustenabil, cu efecte benefice pe termen lung.

Credite.
Pt afis:
Designer grafic: Cezara Carla Pãdurean

Pt editorial:
Fotograf: Vlad Cindea
Make-up artist: Bojita Ilici
Hair stylist: Adrian Trif
Model feminin: Andrada Sirca
Model masculin: David Carpencu 
Locatie: Cottontex Timisoara

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005311 (s)