News Flash:

IMPORTANT pentru toti fumatorii! Ce se intampla cu corpul tau dupa ce te lasi de fumat? Tu stii asta?

20 Iunie 2017
1985 Vizualizari | 0 Comentarii
renunta acum la fumat 678x381
Se stie ca fumatul are un puternic impact negativ asupra corpului, insa este foarte greu pentru cei care fumeaza sa renunte la fumat. Cei mai multi se lasa pentru o perioada scurta de timp, pentru ca apoi sa reinceapa sa fumeze. Expertii de la Centrul de Prevenire si Control al Bolilor au facut un studiu prin care au incercat sa demonstreze ce modificari apar in corpul unei persoane dupa ce renunta la fumat. Pare incredibil, dar modificarile incep sa apara dupa doar 20 de minute de cand ati incetat sa fumati ultima tigara si pot sa persiste peste ani cu conditia sa nu va mai reapucati, scrie sanatatea.ro.
Dupa 20 de minute – inima incepe sa functioneze normal si se imbunatateste circulatia sangelui.
Dupa 12 ore – nivelul de monoxid de carbon din sange scade in timp ce nivelul de oxigen creste. Compozitia sangelui revine la normal.
Intre 2 saptamani si 3 luni – se reduce riscul infarctului. Incep sa dispara simptomele dependentei de tutun. Se imbunatateste circulatia sangelui din vasele periferice.
Tesutul pulmonar este restabilit, iar functia plamanilor se imbunatateste semnificativ.
Intre 1-9 luni – se raresc crizele de tuse cauzate de renuntatul la fumat. Plamanii au nevoie de ceva timp pentru a scapa de substantele nocive care s-au acumulat in timp.
Intr-un an – dispare de tot dorinta de a fuma. Pielea isi recapata culoarea sanatoasa si elasticitatea. Riscul bolilor de inima scade cu 50 %.
In cinci ani – circulatia sanguina este normala. Riscul de accident vascular cerebral este redus la un nivel egal cu cel al nefumatorilor. Sistemele nervos si imunitar functioneaza de mai multe ori mai bine.
In 10 ani – Riscul de cancer pulmonar este acum de doua ori mai mic decat la un fumator. Riscul de a dezvolta cancer intraoral, cancer al gatului, cancer esofagian, rinichi si cancer pancreatic este redus.
In 15 ani – Riscul de boala cardiaca ischemica si sansele de a dezvolta cancer sunt acum exact la fel ca la un nefumator.

fumatul fuma cancer pulmonar boala cardiaca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006867 (s)