News Flash:

Imagini cu turistii ieseni disparuti in Muntii Fagaras. Planul salvamontistilor pentru recuperarea celor doua cadavre observate din elicopter. A fost localizat si cel de-al treilea turist

11 Aprilie 2018
1042 Vizualizari | 0 Comentarii
fagaras

UPDATE. Salvamontistii au reusit sa localizeze si cel de-al treilea turist disparut in Muntii Fagaras. Acesta a fost observat langa trupul primului turist localizat, iar interventia pentru recuperarea celor trei continua.

Presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania, Sabin Cornoiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca cel de-al treilea turist a fost observat langa trupul primului barbat localizat marti.
Potrivit lui Sabin Cornoiu, exista varianta conform careia unul dintre turisti sa fi cazut si sa-i fi tras dupa el pe ceilalti doi, dar este posibil ca unul sa fi cazut si doi sa fi plecat pentru a alerta specialistii. Totodata, exista posibilitatea ca cei trei turisti sa fi fost surprinsi de o avalansa, cu toate ca nu se afla intr-un con de avalansa.

”Variante sunt multe, dar nu cred ca vom afla cat de curand ce s-a intamplat de fapt”, a spui Cornoiu.
STIREA INITIALA

Cele doua cadavre care ar putea apartine turistilor disparuti in Muntii Fagaras vor fi recuperate miercuri, cand noua salvamontisti vor cobori in zona cu ajutorul elicopterelor. Salvatorii sustin ca a treia persoana ar putea fi legata de unul dintre turistii vazuti din elicopter. 

Presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania, Sabin Cornoiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca noua salvamontisti din echipele Victoria, Sacele, Zarnesti si Sibiu vor interveni, miercuri, pentru recuperarea celor doua cadavre care ar putea apartine turistilor disparuti in Muntii Fagaras.

Cornoiu a spus ca cele doua cadavre sunt pe doua vai, in zone diferite.

"Vor intra doua echipe de salvatori. Pe unul il vor duce in sus, cateva sute de metri, cu niste sisteme speciale, pe o platforma unde poate sa coboare elicopterul, iar pe celalalt il vor cobori cateva sute de metri, catre o poiana. Salvatorii coboara din elicopter, se catara, ca nu e poteca pana acolo. E un perete pe care cei doi sunt atarnati, unde sunt ei nu ajunge cablul de la elicopter care are 50 de metri. Cadavrele sunt pe doua vai diferite, nu au murit din aceeasi cauza si in acelasi timp. Exista posibilitatea ca de unul dintre ei sa fie legat al treilea, care nu se stie unde e", a declarat Sabin Cornoiu.

Cei trei turisti din Iasi au plecat in 30 martie pe munte, lasand masina in curtea Schitului ”Sfantul Ioan Botezatorul”, din satul Breaza, judetul Brasov. Autoritatile au fost alertate de staretul Ambrozie Duta, care a observat ca cei doi barbati de 60 de ani si tanarul de 18 ani nu au mai revenit la masina. Cautarile au inceput cu elicopterul de Pasti, iar marti au fost observate doua cadavre.

Galerie Foto

fagaras2
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007082 (s)