News Flash:

Protest de amploare la un spital din Iasi: Daca nu ni se rezolva problemele, intram in greva generala

10 Aprilie 2018
931 Vizualizari | 0 Comentarii
proteste pneumo iasi

Angajatii Spitalului de Pneumoftiziologie din Iasi protesteaza din nou, marti, nemultumiti ca sporurile le-au fost reduse. Seful CJ Iasi, institutie in subordinea careia se afla spitalul, spune ca un medic castiga 14.000 de lei pe luna la unitatea respectiva, dar va cauta solutii si pentru asistenti.
Aproximativ 100 de angajati ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Iasi au iesit, marti, din nou la protest, in fata unitatii medicale, dupa ce au constatat ca le-au fost diminuate in mod considerabil veniturile, in urma schimbarii Legii salarizarii.

”Am iesit sa protestam din nou si o vom face si in zilele urmatoare, pana cand ni se vor solutiona problemele. Nu este normal sa te trezesti fara 1.370 de lei din venituri. Guvernantii au spus ca au majorat salariile, dar au «uitat» sa spuna ca au diminuat veniturile, prin taierea sporurilor de care beneficiam pana acum. Nu este o situatie normala. Joi sau vineri vom picheta Prefectura Iasi, iar daca nu vom gasi intelegere, vom intra in curand in greva generala“, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, liderul sindical din cadrul unitatii medicale iesene, Victorela Vieriu.

Potrivit acesteia, liderii Sindicatului Sanitas au programat o discutie cu seful Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Maricel Popa, institutie in subordinea careia se afla spitalul.
Pe de alta parte, seful CJ Iasi spune ca va incerca sa gaseasca o solutie in zilele urmatoare.

”La Pneumo este o situatie aparte, e adevarat, pentru ca unii angajati de acolo aveau sporuri ce depaseau 100% din salariu. Ne vom intalni la finalul saptamanii, probabil vineri, pentru a gasi o solutie impreuna. Legea a fost modificata de Guvern, iar Ministerul Sanatatii este ordonatorul principal de credite. Totodata, sunt si angajati carora le-au crescut salariile, dar care nu ies sa spuna acest lucru“, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Maricel Popa.

Acesta a adaugat ca, daca ar fi sa creasca bugetul Spitalului de Pneumoftiziologie, ar trebui sa ia bani din bugetul altei unitati medicale din Iasi, ceea ce ar genera probleme similare.

”Am comparat venitul unui medic in aprilie 2017 cu venitul aceluiasi medic in aprilie 2018. De la 7.000 de lei, salariul a ajuns la 14.000 de lei. Ca sa iei in Romania un salariu de aproape 4.000 de euro, eu zic ca nu e de aici, de acolo. Adica e un salariu bun. Din ce am vazut eu, unii faceau garzi doar sambata si duminica, tocmai pentru a avea venituri mai mari. Sigur, acum, la Pneumo protesteaza asistentii medicali, infirmierii si brancardierii, dar masura de crestere a lefurilor medicilor a fost decisa la nivel macro, la nivel national, tocmai pentru a stopa exodul lor in strainatate“, a subliniat seful CJ Iasi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004494 (s)