News Flash:

Ilie Sarbu: "Nominalizarea facuta de Iohannis pentru sefia SIE este ilegala"

24 Iunie 2015
1118 Vizualizari | 0 Comentarii
Ilie Sarbu
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, miercuri, ca propunerea facuta de presedintele Klaus Iohannis, care l-a nominalizat pe Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE, este ilegala din punct de vedere procedural, el sustinand si ca premierul Ponta ”nu stie nimic si nu a fost consultat”.
”Aceasta propunere, din punct de vedere legal, poate ajunge la Parlament doar prin CSAT”, a spus Ilie Sarbu.
El a mai spus ca, pe langa faptul ca propunerea presedintelui nu este legala din punct de vedere procedural, ”se strica o traditie”.
”S-a stricat si o traditie - ca unul din sefii serviciilor de informatii sa fie de la opozitie, altul sa fie de la putere. Noi nu ne-am batut foarte tare sa avem sef la SIE”, a mai afirmat liderul senatorilor PSD.
El a mai sustinut ca nici premierul Victor Ponta, nici PSD nu au fost consultati de catre Iohannis in legatura cu propunerea pentru sefia SIE.
”Propunerea pentru sefia SIE face parte dintr-o strategie de a acumula toata puterea de catre Iohannis si PNL”, a mai spus Ilie Sarbu.
Senatorul PSD a mai spus ca parlamentarii social-democrati nu vor vota pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE.
”Oprea (Gabriel Oprea-n.r.) face ce vrea, noi nu vom vota”, a adaugat Sarbu.
Mediafax.ro 

klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005882 (s)