News Flash:

Idei rapide si sanatoase pentru un mic dejun de post

26 Noiembrie 2015
1433 Vizualizari | 0 Comentarii
dejun de post

Micul dejun este esential si iti confera energia necesara pe parcursul intregii zile. Provocarea este cu atat mai mare cu cat vrei sa tii si post, iar de foarte multe ori preferi sa pleci cu stomacul gol de acasa si sa-ti iei covrigi in drum spre serviciu.

Este important sa intelegi ca acesti covrigi nu iti vor asigura nutrientii de care are nevoie organismul, de aceea este bine sa te organizezi si sa mananci acasa un mic dejun hranitor si sanatos, chiar daca este de post. Iata trei dintre cele mai rapide retete care nu iti rapesc mai mult de 10 minute din timpul tau pretios.

1. Tartine cu pasta de naut si avocado

Nautul este o sursa buna de proteine, iar in combinatie cu pasta de susan pe care o folosesti in compozitia pateului vei asigura organismului si un plus de calciu. De asemenea, peste pasta de naut (humus) poti sa pui felii de avocado, un fruct care este bogat in grasimi bune pentru inima si creier. Astfel, vei obtine o tartina delicioasa si satioasa.

Prajeste doua felii de paine, dupa care intinde pasta de naut si orneaza tartinele cu felii de avocado si putin ardei iute (daca preferi). De asemenea, poti sa mananci hummusul cu chips-uri coapte din faina de malai.

2. Terci de quinoa/amarant/fulgi de ovaz/mei cu lapte vegetal

Poti sa fierbi de seara o cana cu quinoa, amarant sau mei intr-o cantitate dubla de apa si putina sare. Se lasa la frigider pana dimineata. Fulgii de ovaz ii poti folosi chiar nefierti, doar punandu-l intr-o cantitate dubla de apa si lasati la frigider pana dimineata.

Dimineata trebuie doar sa iei 2-3 linguri din cerealele deja pregatite, sa torni putin lapte vegetal cald si sa ornezi cu felii de banane, seminte de in, canepa si nuci.

3. Banana cu unt de arahide

Aceasta combinatie asigura organismului un aport optim de proteine si fibre care vor impiedica aparitia senzatiei de foame pana la pranz. Fie ca tii la serviciu cateva banane si un borcan cu unt de arahide, fie acasa, aceasta solutie este una dintre cele mai rapide. Nu iti va lua mai mult de 5 minute sa prepari acest mic dejun si sa-l mananci.

4. Budinca de chia cu lapte vegetal

Imediat ce te-ai trezit amesteca 1/4 cana cu seminte de chia impreuna cu o cana de lapte, 2-3 curmale taiate si cateva nuci sau fructe proaspete. Pana te pregatesti de munca, semintele de chia vor absorbi lichidul si vei avea gata o budinca satioasa si rapida pe care sa o mananci inainte de plecare. (sursa: eva.ro)

 


micul dejun
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005996 (s)