A venit primavara, este timpul cand ne intalnim mai des cu prietenii si petrecem impreuna la o masa. Pentru o petrecere reusita trebuie sa respectati regulile de eticheta. Iata 9 reguli care le incalca chiar si cei mai perfecti!
9 reguli de eticheta
1. Nu mancati supele pana la sfarsit
… inclinand farfuria. Nu incercati sa mancati si ultimii mililitri de supa. Desigur va pare rau, dar bunele maniere nu au fost anulate.
2. Aranjati corect servetelul
Dupa ce ati mancat indoiti servetelul in doua si puneti-l in stanga farfuriei. Astfel, veti da de inteles chelnerului ca ati terminat de mancat.
3. Asezati la masa corect oaspetii
Oaspetele cel mai scump si onorat sta in dreapta stapanului sau stapanei.
4. Nu urati oaspetilor „Pofta buna”
Francezii nu spun niciodata oaspetilor „bon appetit”. Aceasta expresie inseamna urarea de a avea i digestie buna. Puteti spune oaspetilor alte expresii frumoase: „Va rog savurati bucatele”, „Serviti, va rog”, „Sper ca veti fi incantati de bucate” etc.
5. Nu strangeti mainile fiind asezati
Daca cineva s-a apropiat de dvs. sa se salute sau sa faca cunostinta, ridicati-va neaparat. Acest lucru nu depinde de genul persoanei.
6. Sarutati moderat
In Europa, atunci cand intalniti o persoana, se obisnuieste sa sarutati persoana in obraz de 2 sau de 3 ori (in functie de tara). In SUA se saruta doar o data. In Rusia se saruta de trei ori, dar este pentru cazuri mai speciale.
7. Tineti paharul corect
Indiferent de continutul paharului, acesta trebuie sa fie tinut de piciorus.
8. Fiti moderat in bijuterii
Bijuteriile cu pietre scumpe se poarta doar la evenimente speciale de seara. Ziua optati pentru verigheta si inca vreo bijuterie.
9. Nu va scuzati prea mult
Daca trebuie sa iesiti pentru putin timp din camera, trebuie doar sa spuneti: „Va rog, scuzati-ma”. Expresia „Cer scuze” se potriveste pentru chelneru, iar nu gazdei sau oaspetilor.
Ati stiut aceste reguli? Nr. 4 cu siguranta a fost o noutate.
sursa: fasingur
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005351 (s)
Comentarii (0)