News Flash:

Ai grija pe ce parte a corpului dormi. Ti-ar putea fi fatal

25 Martie 2018
32923 Vizualizari | 0 Comentarii
pozitie somn

Pe ce parte a corpului obisnuiesti sa dormi? Pe cea dreapta sau pe cea stanga? Sau poate dormi cu fata in sus? Specialistii sustin ca cel mai bine este sa dormim pe partea stanga.

Iata care sunt motivele:
1. Stimuleaza drenajul limfatic

Dr. Douillard sustine ca dormitul pe partea stanga este pozitia cea mai naturala de somn. Pe acesta parte se afla sistemul limfatic. Aici are loc drenajul limfatic. Sistemul limfatic transporta elemente importante, cum ar fi proteine, glucoza, metaboliti si toate acele elemente ce trebuie filtrate si drenate pe partea stanga. Deci, tine minte, primul motiv pentru a opta pentru dormitul pe partea stanga este buna functionare a sistemului limfatic.


2. Daca dormi pe partea stanga, ai o digestie mai buna
Daca nu stiai, atat stomacul, cat si pancreasul se afla in principal pe partea stanga a corpului. Daca dormim pe aceasta parte, vom avea o digestie mai buna. Este o modalitate de a directiona mai bine sucurile digestive catre stomac si de a favoriza secretia enzimelor pancreatice. Prin urmare, aceasta pozitie de somn ajuta stomacul sa lucreze treptat si sa nu faca totul deodata, asa cum se intampla daca dormim pe partea dreapta.

3. Pentru sanatatea inimii
Esti surprins? Cu siguranta. Acest studiu arata ca peste 80% din inima se afla pe partea stanga a corpului, motiv pentru care, daca dormim pe aceasta parte, vom fi mai sanatosi. Un alt aspect ce merita luat in considerare este faptul ca, pentru a ajunge la abdomen, aorta paraseste zona inimii, creand un arc inspre partea stanga a corpului. Daca dormim pe aceasta parte, inima va pompa sangele mai usor si mai bine.


4. Obisnuiesti sa mai tragi cate un pui de somn?
Daca ai obiceiul sa mai tragi cate un pui de somn in timpul zilei sau daca simti nevoia sa faci asta dupa ce ai mancat mai mult la masa, tine minte ca trebuie sa te culci pe partea stanga. In acest fel, iti ajuti digestia. Te vei trezi mult mai plin de energie, fara sa te simti obosit si fara sa te doara stomacul. Incearca si o sa vezi ce bine te vei simti.

5. Pentru sanatatea splinei
Splina se afla tot pe partea stanga a corpului. Acest organ este o parte fundamentala a sistemului limfatic, fiind necesar pentru buna functionarea a acestuia si pentru filtrarea sangelui. Daca dormim pe partea stanga, lichidele vor fi directionate mult mai usor catre splina. Cea mai mare parte a sistemului limfatic isi desfasoara activitatea pe aceasta parte.
 


sistemului limfatic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006305 (s)