News Flash:

Iata cum decurg lucrarile la PODUL PESTE BEGA din sticle de plastic. "VOM INTRA IN CARTEA RECORDURILOR!"

7 Iulie 2014
2114 Vizualizari | 0 Comentarii
Munca multa pentru cel mai mare pod de PET-uri din lume, pe care vrea sa-l realizeze EcoStuff Romania, cu ajutorul voluntarilor, la Timisoara. Se lucreaza la elementele care vor forma aceasta constructie inedita, care va fi amplasata pe Bega, in zona centrala a orasului, la sfarsitul saptamanii viitoare. Este nevoie in continuare de sticle de plastic si de voluntari.

Initiatorii proiectului cu.podu” vor sa intre in Cartea Recordurilor cu cea mai mare constructie de acest fel din lume si sa atraga atentia asupra cantitatii enorme de ambalaje din plastic care polueaza apele din Romania si din intreaga lume.

S-a adunat o piscina plina de PET-uri la terasa La Capite, vizavi de Universitatea de Vest, si este in continuare nevoie de ”materie prima”. Mai ales ca unele persoane au ales sa se distreze sarind in piscina plina cu sticle din plastic si mii de PET-uri au fost strivite.

Sticlele sunt in mare parte sortate si legate, iar in acest weekend voluntarii au lucrat in continuare la realizarea modulelor care vor forma podul, asa-numitele gabioane care vor fi umplute cu PET-uri. Urmeaza apoi asamblarea tuturor elementelor.

„Au venit mai putini voluntari decat ne asteptam, dar au fost mai harnici. Au fost cam 40 de oameni harnici. Din 74 de gabioane mai avem vreo 20 de facut, pe care ar trebui sa le terminam luni. Mai avem nevoie si de PET-uri, sticle de 2 si 2,5 litri mai ales. Ca sa iasa proiectul conform planului trebuie undeva la 155.000 de PET-uri, ne apropiem ca si numar, dar mai avem inca nevoie ca sa fim siguri ca nu ramanem descoperiti. De luni incepem sa umplem modulele cu PET-uri, trebuie sa cumparam grinzi, scanduri, pentru structura de sustinere, avem nevoie in continuare de voluntari. Podul va fi efectiv construit vineri si sambata, va fi amplasat in zona Parcului Alpinet, zona Flora. Inaugurarea oficiala este programata sambata seara, podul va fi si iluminat, vor fi organizate un concert si un moment de jonglerii cu flacari”, spune reprezentantul EcoStuff, Radu Rusu.

Asadar, timisorenii care vor sa contribuie la realizarea constructiei sunt asteptati cu PET-uri si dorinta de munca, de luni, intre orele 11.00 – 21.00, La Capite.

initiatorii proiectului cu podu cartea recordurilor pet la capite
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 33 queries | Mysql time :0.033155 (s)