News Flash:

Horst Schwoon, cetatean de onoare al Timisoarei

13 Decembrie 2013
1263 Vizualizari | 0 Comentarii
Dl Horst Schwoon
La initiativa consilierului local Bogdan Herzog, membru al Ligii Banatene, Consiliul Local Timisoara a acordat titlul de cetatean de onoare domnului Horst Schwoon, organizatorul unor numeroase actiuni umanitare destinate ajutorarii populatiei Timisoarei si Romaniei.
Dl. Horst Schwoon a organizat zeci de convoaie de ajutoare care au ajuns in Romania, in special in Timisoara. Numai in cursul anului 1990, imediat dupa Revolutie, atunci cand nevoile de ajutoare umanitare erau si cele mai ridicate, dl Schwoon a condus 6 convoaie umanitare, cu numeroase camioane incarcate cu - alimente, imbracaminte, alimente pentru bebelusi, jucarii, articole pentru scoala, obiecte sanitare si medicamente, mobila etc.
In urma succesului primelor convoaie si a promovarii actiunilor umanitare in presa germana (Radio 107 Stuttgart, Stutgarter Zeitung) au urmat un sir de actiuni umanitare de-a lungul intregului deceniu 1990-2000. Intre comunitatile locale la care au ajuns convoaiele de ajutoare oranizate de NOD Stuttgart, prin implicarea dlui Horst Schwoon mentionam: Timisoara, Deta, Liebling, Lugoj, Arad, biserici de toate confesiunile din diverse sate banatene si chiar sate din judetele Cluj si Valcea.
Intre actiunile de o importanta deosebita mentionam: donarea unui studiou integral de filmare, statii de mixare, aparatura specifica - microfoane, boxe, cabluri, mijloace de transport catre TVR Timisoara, organizarea unor transporturi de seminte in valoare de 275.000 DM catre Universitatea de Stiinte Agricole Timisoara, donarea unei salvari catre Spitalul din Deta, donarea catre Episcopia Romano-Catolica din Timisoara a doua vehicule de transport persoane etc.
Principalele institutii partenere, care au sprijinit actiunile de ajutorare populatiei din Banat de catre NOD Stuttgart , au fost: TVR Timisoara, Unversitatea de stiinte Agricole si Episcopia Romano-Catolica.
Pentru intreaga afectiune si atatasamentul dovedite pentru Timisoara si pentru Banat, pentru zecile de convoaie umanitare la a caror organizare a particiapat si pentru toata activitatea desfasurata in scopul promovarii orasului nostru si ajutorarii populatiei Romaniei intr-o perioada in care comunitatea intampina dificultati deosebite am propus Acordarea Titlului De Cetatean De Onoare al Municipiului Timisoara domnului Horst Schwoon.
In afara titlului de cetatean de Onoare al Timisoarei, dl.Schwoon a fost distins si cu Medalia de Onoare a orasului Stuttgart. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008140 (s)