News Flash:

Greselei frecvente la folosirea lotiunilor de protectie solara

17 August 2018
814 Vizualizari | 0 Comentarii
plaja mamaia

Prima greseala in ceea ce priveste utilizarea lotiunilor de protectie solara este sa nu le folositi. Este bine stiut faptul ca statul excesiv la soare poate creste riscul aparitiei cancerului de piele, precum si imbatranirea prematura a acesteia. In plus, un studiu recent arata ca lotiunile de protectie solara pot incetini procesul de imbatranire al pielii. 
Cu toate acestea, exista anumite greseli comune, care pot fi costisitoare pentru piele. Care sunt cele mai frecvente opt greseli si cum le puteti evita?

1. Ati folosit aceeasi lotiune in ultimele trei veri
Cand vine vorba de protectie solara, datele de expirare conteaza foarte mult. Ingredientele active din aceste lotiuni se pot deteriora de-a lungul timpului, ceea ce inseamna ca nu vor mai fi atat de eficiente. In plus, un tub deschis poate fi contaminat cu germeni.

2. Mizati pe fondurile de ten care contin substante pentru protectie solara
Chiar daca un fond de ten 2 in 1, care promite ca este eficient si in cazul protectiei solare, pare solutia perfecta, acest lucru nu inseamna ca functioneaza. O parte a problemei este cantitatea: un pic de fond de ten aplicat pe fata nu echivaleaza cu lotiunea de protectie solara. In plus, machiajul se sterge in timpul zilei.

Nu va lasati inselati! Niciun produs de protectie solara nu este sigur 100%

3. Credeti ca o singura aplicare este suficienta
Cand vine vorba de lotiunile de protectie solara trebuie sa fiti constienti ca o singura aplicare nu este suficienta. In acest domeniu, expertii sunt de acord ca nu exista niciodata prea mult. „Intotdeauna va fi necesara mai multa lotiune de protectie solara decat ceea ce considerati dumneavoastra a fi suficient", spune Lisa Garner, dermatolog.

4. Aplicati lotiunea la inceputul zile dupa care uitati de ea
„Daca stati in soare, lotiunea aplicata este eficienta timp de maxim doua ore, in cazul celor mai bune creme. Pielea „consuma" ingredientul activ, iar transpiratia si inotul o sterg chiar mai repede. In aceste conditii, aplicati lotiune o data la fiecare ora.

5. Va bazati pe protectia solara rezistenta la apa atunci cand inotati
Se pare ca nu exista protectie solara rezistenta la apa. In cel mai bun caz, acestea sunt rezistente la apa timp de 40 sau maxim 80 de minute. Dupa aceea, este necesar sa aplicati din nou lotiunea.

6. Aplicati lotiune de protectie solara doar in zilele insorite
O zi innorata nu inseamna ca nu aveti nevoie de protectie solara. Doar pentru ca nu puteti vedea soarele sau nu simtiti caldura, nu inseamna ca acesta nu dauneaza. Radiatia cu ultraviolete este invizibila: nu o poti mirosi, nu o poti auzi, nu o poti vedea, explica Garner.

7. Alegeti lotiunile de protectie solara cu o valoare SPF foarte ridicata
Multi experti dermatologi recomanda o lotiune de protectie solara cu o valoare SPF de cel putin 30. Multe persoane cred, in mod eronat, ca o lotiune cu o valoare de 60 isi dubleaza eficienta. Expertii spun ca acest lucru este fals. Un SPF de 30, atunci cand este utilizat in mod corespuzator, blocheaza aproximativ 96% din daunele provocate de razele ultraviolete. Mai departe, pe masura ce valoarea lotiunii creste, diferenta este foarte mica. Daca va simtiti mai confortabil cu o lotiune cu o valoare SPF mai ridicata, este foarte bine sa o utilizati, dar acest lucru nu schimba frecventa cu care trebuie sa o reaplicati sau timpul pe care il puteti petrece in razele ultraviolete ale soarelui.

8. Credeti ca lotiunile de protectie solara va protejeaza complet
Lotiunile de protectie solara nu pot bloca in procent de 100% razele ultraviolete ale soarelui, deci nu ar trebuie sa fie singura dumneavoastra protectie. Purtati o palarie, utilizati ochelarii de soare si imbracamintea in timpul orelor in care soarele este mai intens.


dermatologi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008071 (s)