News Flash:

Golgeterul lui ASU Poli Timisoara, GRAV BOLNAV!

24 Ianuarie 2015
1259 Vizualizari | 0 Comentarii
Sergiu Iorgovan
Golgheterul celor de la ASU Politehnica Timisoara, Sergiu Iorgovan, a fost diagnosticat cu o boala rara la plamani, urmand sa sufere o interventie chirurgicala in Austria. In sprijinul sau au sarit jucatori din Liga 1 si nu numai, iar in prezent a fost stransa suma de 7.500 de euro pentru atacant
Iorgovan vrea ca in toamna sa inceapa a doua facultate si sa continue sa joace fotbal dupa operatie: "Sportul si scoala merg perfect impreuna atunci cand le faci pe amandoua cu placere", e de parere jucatorul
Pe 3 ianuarie, Sergiu Iorgovan a implinit 22 de ani. Nu a sarbatorit alaturi de prieteni. Nici alaturi de iubita. Era pe un pat de spital din Timisoara, iar doctorii il anuntau ca i-au extras trei litri de lichid din plamani. Iar greul abia incepea pentru golgheterul celor de la ASU Politehnica Timisoara: "Am avut niste dureri in piept initial, apoi la stomac. Am fost la medic si mi-a spus ca nu am nimic. Totusi, am facut o radiografie si o saptamana am fost tratat pentru pneumonie. Dar durerile continuau. Am facut iar un control si, ca sa vezi, mi-au descoperit apa la plamani. Bun, macar acum stiam de ce am dureri atat de mari. Am fost internat si au incercat sa scoata lichidul cu seringa, dar nu au putut. Mi-am zis <<Ce misto!>>", povesteste Iorgovan.
A urmat operatia. Cand s-a trezit din anestezie, doctorii l-au anuntat ca ar fi putut muri daca s-ar fi intors direct in cantonamentul echipei si ar fi inceput pregatirea fizica. Trei litri de lichid au extras in timpul operatiei si nu acesta urma sa fie finalul pentru atacantul lui ASU Politehnica Timisoara: "Au gasit o pata pe plaman. E ceva foarte rar si foarte grav".
"In jumatate de an ma intorc la fotbal"
A facut analizele in Austria. Acolo i-a fost recomandat sa fie operat urgent. Nici gand de reunire, vizita medicala sau cantonament, asa cum isi imagina atacantul la finalul lui 2014. Avea nevoie de bani, iar colegii nu au stat cu mainile in san. Au strans 7.500 de euro intr-un meci demonstrativ si au de gand sa mai organizeze altele: "E destul de costisitor. Nu stiu sa spun exact cat, pentru ca parintii se ocupa de asta. Doctorii de acolo mi-au spus ca, daca lucrurile vor evolua asa cum trebuie, in jumatate de an ma intorc la fotbal. Dar e departe de mine gandul asta. Sanatatea este cea mai importanta". Are in continuare incredere in sistemul medical din Romania, desi vreme de aproape doua saptamani fie i s-a spus ca nu are nimic, fie s-a tratat pentru ceva ce nu avea. Spune linistit ca pata de pe plaman este rara si probabil ca medicii romani nu sunt pregatiti pentru acest lucru.
Citeste pe ProSport continuarea reportajului.  

iorgovan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008283 (s)