News Flash:

Gigi Becali: Gratierea sa se dea pentru condamnarile de 3-4 ani. Nu stiu la puscarie niciun politician care are intre 3-4 ani puscarie

30 Ianuarie 2017
996 Vizualizari | 0 Comentarii
becali eliberat
Finantatorul echipei FC Steaua, George Becali, a anuntat ca va propune, la consultarea pe ordonantele pe justitie de la Ministerul Justitiei, ca gratierea sa se faca doar pentru condamnarile "usoare", de 3-4 ani.
"Imi pare rau sa va spun si ma iertati, proiectul asta pe care dumneavoastra l-ati facut eu il numesc un proiect smecheresc. Dau un exemplu: Visinescu. A luat 20 de ani. Cu proiectul asta, peste trei ani este acasa. Ca asa e proiectul asta. 20 de ani, jumatate de pedepasa, o treime ca are peste 60 de ani si peste trei ani este acasa. Asa este. O sa vedeti. Proiectul asta gratiaza numai faptele de abuz in serviciu. Nimic, evaziunea. Credea, ca si evaziunea. Si accidentele rutiere. Asa este proiectul. De aceea l-am numit smecheresc. Eu am propus de la cinci ani. Am modificat de dimineata ca mi-a fost jena de oamenii din strada, am zis intre 3 si 4 ani. Proiectul trebuie sa se mea. Am fost acolo, stiu ce este, stiu ce se intampla. Cea mai mare problema a puscariei romanesti este ANP-ul. Comandantii ANP care au mentalitate criminala", a declarat Gigi Becali, in timpul dezbaterii.
Omul de afaceri a mai spus ca infractiunile de santaj sau inselaciune ar trebui de asemenea gratiate si ca, daca "tot se face o lege a gratierii, nu sa iasa o mie de oameni, sa iasi sase-sapte mii".
George Becali a mai adaugat ca, dupa parerea sa, directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, va fi dat afara "cat de curand, pentru ca se crede stapan".
Finantatorul echipei FC Steaua, George Becali, a propus, la consultarea pe ordonantele pe justitie de la Ministerul Justitiei, ca gratierea sa se faca doar pentru condamnarile de 3-4 ani.
"Intre 3-4 ani sa se dea gratierea. Stiti de ce? Pentru ca nu stiu la puscarie niciun politician care are intre 3-4 ani puscarie. Am propus sa ramana pedeapsa la abuzul in serviciu asa. Si am propus faptele care trebuie sa se gratieze. Pentru ca sunt 10 fapte care sa se gratieze, adica usoare, pai daca tu te santajezi cu el «da-mi 5.000 de euro ca te spun lu nevasta-ta ca ai fost cu o femeie», nu se gratiaza asta, e santaj. Ei nu gratiaza santajul, ei gratiau abuzul in serviciu ca daca voiau sute de milioane. Faptele de coruptie nu se ....E respectul fata de oamenii din strada. Si ei nu au vrut. Nici nu vreau, decat abuzul in serviciu. Gratierea asta stiu pentru cine se facea, da? Nu vreau sa imi fac dusmani , dar doar atata ii transmit: asa ceva nu se face", a declarat, luni, la intrarea in Ministerul Justitiei, George Becali.
Finantatorul echipei FC Steaua a mai declarat ca nu este de acord cu modificarile asupra Codurilor penale.
"Din moment ce combini gratierea cu codul penal si scazi la 3 ani si deosebit de grav inseamna inca 500.000 ....Peste 500.000 de euro se mai adauga un an la pedeapsa. Deci trei ani, plus un an jumatate, patru ani jumate. Deci pentru abuzul in serviciu, 200 de milioane daca furi luai maximum patru ani jumate, deja intrai in gratiere. Deci nu se poate asa sa faci. Sa schimbi un Cod Penal intr-o lege care ramane acolo probabil 100 de ani cu 3 ani pedepasa, e inadmisibil. Oamenii au dreptate. Eu nu aveam cum sa nu vin pentru ca eu stiu cum e in puscarii si oamenii aia trebuie sa inteleaga asa: ca ce e in puscarii este jale si ei fac parte tot din asta, aia 100.000, ca si aia care sunt in puscarii. Am propus binenteles si chestiuni alternative. Am spus si despre invoirea la eliberarea conditionata ca sa fie la drept. Cea mai mare problema a puscariilor stiti care este? ANP-ul acolo sunt persoane de 30-40 de ani care sunt oameni cu mentalitate criminala", a mai spus Becali.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006378 (s)