News Flash:

Ai fata plina de cosuri? Iata ce trebuie sa faci

29 Ianuarie 2017
1273 Vizualizari | 0 Comentarii
cos

Acneea este o boala care afecteaza in special adolescentii si are o stransa legatura cu alimentatia. Pielea noastra arata intr-un fel sau altul si datorita alimentelor pe care noi le introducem in meniul zilnic, pentru o piele frumoasa si sanatoasa nefiind deajuns doar grija pentru cremele sau uleiurile pe care le aplicam pe ea. In cazul pielii cu acnee este chiar imperios necesar sa tinem cont de cateva lucruri:

Trebuie evitate alimentele cu grasimi saturate, pentru ca pot dauna tenului gras. Grasimile saturate se gasesc in majoritatea produseor de origine animala, cum ar fi carnea sau produsele lactate. Organismul are insa nevoie de acizi grasi esentiali- cum ar fi pestele, semintele de in sau uleiul din semintele de canepa.

Sunt pareri cum ca un aport caloric ridicat, poate duce la cresterea nivelurilor hormonale, dar acest lucru nu este dovedit.

Persoanele cu tenul acneic trebuie sa evite ciocolata si bomboanele.

Renuntati la prajeli! Cumparati un steamer si gatiti totul la aburi. Pielea va va rasplati pentru acest lucru.

Multi cred ca exista o legatura directa intre consumul de ciocolata crescut si acnee. Nu s-a dovedit acest lucru, insa sa nu uitam ca ciocolata are un procent ridicat de grasimi saturate.


Unii cercetatori au descoperit ca vitamina A si zincul ajuta intr-adevar la acnee. Scoicile, cerealele integrale, soia, nucile sunt alimente care contin o cantitate mai mare de zinc si previn aparitia cosurilor. O dieta anti-acnee trebuie sa contina obligatoriu aceste alimente.

Indicat este si sa introduceti ceaiul verde in dieta zilnica(duce la o scadere a productiei de androgeni).

Optati pentru alimente cu un indice glicemic scazut. Fructele de padure precum zmeura, capsunele au IG scazut si in plus furnizeaza substante protectoare pentru ten.

Ceaiul de trei frati patati- trei cani de ceai pe zi, pot face adevarate minuni.

Aveti grija la nivelurile ridicate de iod din alimentatie, pentru ca favorizeaza aparitia acneei. Alimetele foarte sarate(cu sare iodata) cum sunt chips-urile trebuie evitate.
Aveti grija de asemenea la excesul de carbohidrati: painea alba, orezul, pastele din faina alba ar trebui consumate cu masura.


acneea alimentatia grasimi saturate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1551 (s) | 43 queries | Mysql time :0.012527 (s)