News Flash:

Gheorghe Pogea, la DIICOT

22 Iunie 2016
1113 Vizualizari | 0 Comentarii
DIICOT Timis
Fostul ministru al Finantelor, Gheorghe Pogea, a ajuns la DIICOT unde procurorii ii vor aduce la cunostinta acuzatiile de constituire a unui grup infractional, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, in dosarul Rompetrol 2.
Gheorghe Pogea, fost ministru al Finantelor, a ajuns miercuri la sediul DIICOT, precizand ca a fost citat in calitate de suspect. Procurorii ii aduc la cunostinta acestuia acuzatiile din dosarul Rompetrol 2.
La sediul parchetului au fost si Sebastian Vladescu si Dan Ioan Popescu, ambii fiind instiintati ca sunt urmariti penal. Primul care a luat la cunostinta acuzatiile procurorilor a fost Mihai Tanasescu, fost ministru al Finantelor Publice, acesta fiind audiat saptamana trecuta.
"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada septembrie-octombrie 2003, ministrul Finantelor Publice, Tanasescu Claudiu Mihai si ministrul Economiei si Comertului, Popescu Ioan Dan si-au exercitat cu rea credinta atributiile de serviciu, in urma unei intelegeri cu Patriciu Dan Costache, George Philip Stephenson si Nicolcioiu Alexandru, in sensul initierii si promovarii OUG 118/2003 prin care datoriile bugetare restante ale S.C.Rompetrol Rafinare S.A. la data de 30.09.2003 in cuantum de aproximativ 603.000.000 USD au fost convertite in obligatiuni subscrise de catre Ministerul Finantelor Publice", sustin procurorii DIICOT.

Procurorii DIICOT au demarat cercetarile in dosarul "Rompetrol II", punand sechestre de aproximativ trei miliarde de lei pe actiunile rafinariei Petromidia si pe conturile unor persoane fizice, dosarul fiind disjuns dintr-o cauza trimisa in judecata in anul 2006, investigatiile vizand intervalul 1998-2003, in ultimii trei ani Guvernul Romaniei fiind condus la Adrian Nastase.

gheorghe pogea procurorii diicot
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006258 (s)