News Flash:

Despagubiri pentru culturile distruse de grindina in judetul Timis

22 Iunie 2016
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
grindina uriasa
Caderile de grindina au devenit deja o „obisnuinta” in judetul Timis, de cateva zile, de cand furtunile fac prapad, la ceas de seara, in cel mai vestic judet al tarii. In urma acestor fenomene meteorologice extreme insa, nu putini oameni s-au trezit cu culturile distruse. Guvernul ii va despagubi pe acesti oameni, in limita posibilitatilor si atunci cand va identifica surse de bani pentru acest lucru.
La nivelul judetului se centralizeaza datele privind culturile distruse de fenomenele meteo extreme, iar Institutia Prefectului va inainta lista pagubelor spre Guvern, pentru ca acest organism sa identifice sumele necesare despagubirii celor ale caror culturi au avut de suferit in urma caderilor de grindina ori a vantului nemilos. Luni, de dimineata, premierul Dacian Ciolos a avut o videoconferinta cu prefectii din zonele afectate de aceste fenomene meteo extreme.
„S-a solicitat o evaluare a pagubelor pe culturi ori pe gospodarii, in asa fel incat Guvernul sa identifice surse pentru a-i despagubi pe proprietarii acestor terenuri”, a spus prefectul de Timis Mircea Bacala.
Prefectul a transmis deja o circulara tuturor autoriatilor locale, in urma cu doua saptamani, pentru constituirea comisiilor de evaluare. Aceste comisii vor realiza evaluarile pagubelor, le vor transmite ulterior la prefectura, ca de la reprezentantii Guvernului in teritoriu sa ia calea Ministerului Afacerilor Interne.
In urma caderilor de grindina au fost distruse gradini, mai ales ale celor care se ocupa de legumicultura. Vestile meteorologilor nu sunt linistitoare nici in continuare. Zona de Vest a tarii este in continuare una in care instabilitatea atmosferica este la ea acasa…
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005655 (s)