News Flash:

Tornada din judetul Mures a afectat 353 de case la Cuci si Dataseni

21 Iunie 2016
1373 Vizualizari | 0 Comentarii
tornada cuci
Prefectul judetului Mures, Lucian Goga, a anuntat marti ca ultima evaluare arata ca in urma tornadei de duminica seara la Cuci si Dataseni au fost afectate 353 de acoperisuri ale locuintelor, 12 dintre acestea fiind distruse in totalitate. 
'Ieri (luni, n.r.) am ramas la Cuci si Dataseni pana la lasarea serii. In cursul zilei de astazi 102 angajati ai MAI sunt din nou la fata locului sa ajute populatia la acoperirea locuintelor. Ieri a fost destul de greu datorita faptului ca nu se gaseau materiale de constructii, respectiv tigle sa acopere casele. S-au luat tigle de pe anexele gospodaresti pentru a nu lasa casele neacoperite. Comunitatea a avut o reactie destul de buna, la unii au venit copiii si i-au ajutat. Aseara deja satele Cuci si Dataseni aveau alt aspect. Am multumit tuturor celor implicati pentru ca au dat dovada de profesionalism. Am fost in fiecare curte, oamenii ne-au simtit aproape si chiar le-am fost de un real folos. Electrica a adus generatoare de mare putere in Cuci si Dataseni, astfel incat la caderea serii cele doua localitati erau alimentate cu energie electrica, exceptie au facut locuintele care au prezentat avarii la retea. Acum avem 248 de consumatori nealimentati in judet (din sapte localitati, n.r.) din aproape 14.000 cati am avut dupa furtuna', a declarat Lucian Goga. 
Potrivit prefectului, lucrarile de reparatii la case in cele doua sate sunt in curs, mai putin la anexele gospodaresti, si ca cel mai important este ca, in ciuda amplorii fenomenului, nu s-a inregistrat nicio victima omeneasca la Cuci si Dataseni. 
Goga a precizat ca a fost demarat procesul de evaluare a pagubelor si ca in circa doua saptamani rezultatele vor fi inaintate Guvernului pentru ca cetatenii sa primeasca sprijin din fondul de rezerva. 
Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta 'Horea' al judetului Mures, colonel Dorin Oltean, a declarat la randul sau ca din cele 353 de case afectate din satele Cuci si Dataseni s-a reusit repararea a 237 de acoperisuri. 
'Activitatea continua si astazi, de la ora 6,30, deja avem peste 100 de cadre MAI in zona, dintre care 80 de pompieri, 11 politisti si 12 jandarmi. Ne bucura faptul ca am reusit sa alimentam cu energie electrica mare parte din judet, ramanand 7 localitati si 248 de consumatori nealimentati', a aratat col. Oltean. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004786 (s)