News Flash:

Gemeni de la tati diferiti s-au nascut recent. ”Acest lucru este rar pentru intreaga lume”

16 Martie 2018
1137 Vizualizari | 0 Comentarii
dinte

Potrivit oamenilor de stiinta, testele ADN a confirmat ca gemenii au aceeasi mama, dar diferiti tati.

Remarcile insistente ale rudelor, precum ca gemenii nu seamana unul cu celalalt, au motivat un barbat in varsta de 34 de ani, din nordul provinciei Hòa Bình, din Vietnam, sa faca teste ADN la ambii bebelusi.

Potrivit publicatiei online Dan Tri, unul dintre gemeni avea parul ondulat si gros, in timp ce celalalt avea parul subtire si drept.
Testele genetice, care au fost facute la Centrul pentru Analize Genetice si Laboratorul Tehnologic din Hanoi, au relevat faptul ca gemenii nou-nascuti au avut doi tati diferiti.

Barbatul din Hòa Bình a fost tatal doar pentru unul dintre gemeni. Cromozomul Y de la celalalt copil nu se i potrivea lui.

Le Dinh Luong, presedintele Asociatiei Genetice din Vietnam, a declarat ca laboratorul lui a testat si a gasit o pereche de gemeni bi-paterni, adaugand: „Acest lucru este rar, nu numai pentru Vietnam, ci si pentru intreaga lume”. Gemenii s-au nascut in aceeasi zi si sunt de acelasi sex.

Testului ADN a fost supusa si mama copiilor, pentru a exclude o eventuala eroare a personalului medical de la spitalul unde a nascut femeia. Testul a respins orice posibilitate ca nou-nascutii sa fi fost incurcati, ambii copii au fost nascuti de aceeasi femeie.

In lumea embriologiei, nasterea gemenilor de la doi tati diferiti nu este ceva incredibil. Pentru acest lucru e nevoie ca o femeie sa produca concomitent doua ovule si sa aiba in acelasi timp, in organismul sau, sperma viabila de la doi barbati diferiti. Viabila, insemnand sperma capabila sa fertilizeze ovulele.
In 1992 a fost publicat un raport despre paternitatea gemenilor diferiti (cand cele doua ovule sunt fecundate separat, dar fertilizate si transportate in acelasi timp). Raportul a constatat ca dintre cei analizati, 2,4% au avut tati biologici diferiti. Acest fenomen este destul de comun si a primit numele de: superfecundarea heteroparentala.

„Pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa existe o serie intreaga de evenimente care au loc in aceleasi cateva ore. Femeia trebuie sa aiba relatii sexuale cu doi barbati diferiti intr-un timp relativ scurt. Ambele raporturi sexuale trebuie sa se intample in perioada ovulatiei, in care sa se produca doua ovule in loc de una. Trucul este ca femeia ar trebui sa aiba relatii sexuale cu doi barbati in termen de 5 sau 6 ore”, a declarat Allan Pacey, un profesor de andrologie de la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie.

Desi la om aceste cazuri sunt rare sau sunt rar raportate, superfecundatia heteropaterntala este comuna in lumea animala. Spre exemplu, pisicile domestice si cainii au urmasi gemeni de la tati diferiti, la fel si pasarile.
Specialistul in fertilitate de la Universitatea Oxford, Dagan Wells, a declarat ca perioada scurta de timp in care a avut loc dubla fertilizarea ar putea fi mai lunga decat considera Pacey, deoarece ovulatia la femeie ar fi putut dura timp de 24 de ore.

Sursa: poatenustiai.ro

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.5440 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007962 (s)