News Flash:

Gala BAFTA 2018: Starurile, in negru pe covorul rosu: Angelina Jolie, Jennifer Lawrence, Lupita Nyong'o, sprijin pentru Time's Up

19 Februarie 2018
1425 Vizualizari | 0 Comentarii
hepta 3405131

Numeroase vedete care au participat la gala premiilor industriei de film britanice (BAFTA) au purtat tinute negre pe covorul rosu, similar ceremoniei Globurilor de Aur de la Hollywood, in semn de solidaritate cu victimele hartuirilor sexuale, in timp ce ducesa de Cambridge a ales o rochie verde.
La gala BAFTA, care a avut loc duminica seara, la Londra, atat vedete nominalizate, cat si invitati au ales sa poarte tinute negre pentru a-si arata sprijinul fata de initiativele Time's Up si #MeToo, care militeaza impotriva hartuirii sexuale.

Gala BAFTA nu impune un cod vestimentar, insa, anterior, directorul academiei, Jane Lush, a declarat ca organizatia sprijina aceste initiative pentru schimbare.


Printre vedetele care au ales sa poarte negru pe covorul rosu s-au numarat Angelina Jolie, care a venit insotita de scriitoarea si activista cambodgiana Loung Ung, Jennifer Lawrence, Salma Hayek, Octavia Spencer, Kristin Scott Thomas, Margot Robbie, Naomi Harris, Lupita Nyong'o, Saoirse Ronan.

De asemenea, multi dintre invitati au purtat insigne Time's Up.

De cealalta parte, ducesa Catherine de Cambridge a ales pentru aceasta ocazie o rochie lunga, fluida, de culoare verde inchis, cu un cordon negru.

Ducesa de Cambridge a asistat la gala alaturi de sotul ei, printul William, care este presedinte al Academiei de film, insa membrii familiei regale evita de obicei sa se implice in proteste publice, de aceea, alegerea acestei rochii verzi nu a reprezentat o surpriza, potrivit specialistilor in moda.

Initiativa Time's Up a fost lansata de aproximativ 300 de vedete, printre care Natalie Portman, Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Meryl Streep si Jennifer Lawrence. Asociatia isi doreste sa apere victimele abuzurilor sexuale, nu numai pe cele de la Hollywood, ci si pe cele din domenii mai putin "glamour", precum restaurante si agricultura.

Peste 100 de femei, printre care actrite precum Rose McGowan si Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hartuire sexuala, viol sau agresiune, in urma aparitiei, la inceputul lunii octombrie 2017, a unui articol in The New York Times in care erau oferite detalii cu privire la mai multe plangeri pe numele producatorului de film. Weinstein a negat acuzatiile, dar compania de productie pe care a cofondat-o a decis sa-l demita.

In urma acuzatiilor, in SUA a fost initiata o miscare online, la care participa milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook si pe alte retele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experientelor de hartuire sexuala sau abuz si au folosit hashtag-ul "#MeToo" ("Si Eu", n.r.). Mai multe personalitati s-au alaturat campaniei sociale din mediul online, intre acestea numarandu-se Lady Gaga si actritele Anna Paquin si Evan Rachel Wood. In plus, au fost si barbati care s-au implicat in acest demers, intre acestia fiind actorul Javier Munoz.

Din acest motiv, intr-o scrisoare, redactata de "un colectiv de lideri feminini din industria cinematografica din Marea Britanie" si publicata duminica de site-ul american specializat Deadline, se cerea invitatilor galei BAFTA sa se mobilizeze "pentru a extinde incredibila miscare (Time's Up si #MeToo, n.r.) de aceasta parte a Atlanticului".

De asemenea, duminica, a fost publicat in The Observer un manifest, semnat de peste 190 de femei din industria cinematografiei britanice, prin care se cerea sa se puna capat ignorarii comportamentelor sexuale nepotrivite. Printre semnatare se numara Keira Knightley, Naomie Harris si Jodie Whittaker.

"Intr-un trecut recent, traiam intr-o lume in care hartuirea sexuala era (...) un aspect inevitabil si penibil al vietii unei femei", se arata in acest manifest. "Nu puteam vorbi despre acest lucru. Dar, in 2018, ne trezim intr-o lume pregatita de schimbare", potrivit aceluiasi document.

Cea de-a 71-a editie a galei premiilor decernate de Academia de arta cinematografica si televiziune britanica a avut loc la Royal Albert Hall din Londra si a fost prezentata de actrita Joanna Lumley, recompensata cu doua premii BAFTA.

Filmul "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", de Martin McDonagh, a fost marele castigator la gala BAFTA 2018, unde a fost recompensat cu cinci trofee, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj si cel mai bun lungmetraj britanic.

 


vedete hollywood ducesa cambridge
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004776 (s)