News Flash:

Gabriel Garcia Márquez, in stare "extrem de fragila"

15 Aprilie 2014
1963 Vizualizari | 0 Comentarii
Gabriel Garcia M rquez
Starea de sănătate a lui Gabriel Garcia Márquez, externat pe 8 aprilie dintr-un spital din Ciudad de Mexico, este "extrem de fragilă", a precizat luni familia, în urma unor informaţii apărute în presă conform cărora cancerul limfatic de care suferea scriitorul columbian a recidivat. "Starea sa este stabilă, deşi este extrem de fragilă şi există riscul unor complicaţii legate de vârstă", au precizat într-un comunicat soţia scriitorului, Mercedes Barcham şi fiii săi, Rodrigo şi Gonzalo.

Pe 8 aprilie, Garcia Márquez, în vârstă de 87 de ani, a fost externat dintr-un spital din Ciudad de Mexico, într-o stare de sănătate considerată "delicată" şi după opt zile de tratament împotriva unei infecţii pulmonare.

Garcia Márquez "continuă şi îşi va continua convalescenţa la domiciliu", adăugat familia, mulţumind celor care au trimis mesaje de solidaritate şi cerând respectarea intimităţii scriitorului. Luni, cotidianul mexican El Universal, citând "surse demne de încredere", a scris despre cancerul limfatic de care a suferit scriitorul columbian în urmă cu 15 ani, precizând că boala a recidivat şi se extinde la plămâni, ganglioni şi ficat.

Potrivit acestei publicaţii, familia şi medicii au stabilit de comun acord să nu îl supună pe Garcia Marquez unui tratament oncologic, ci să îi asigure o "îngrijire paliativă" la domiciliu.

Stabilit în Mexic din 1961, cu o perioadă de sejur la Cartagena (Columbia), Barcelona şi Havana, Garcia Marquez s-a retras de câţiva ani din viaţa publică, iar în timpul scurtelor sale apariţii la diverse evenimente, nu a făcut nicio declaraţie presei.

Ultima apariţie publică a lui Gabriel Garcia Marquez a avut loc pe 6 martie, când scriitorul a apărut la poarta reşedinţei sale din Ciudad de Mexico, unde locuieşte de peste 30 de ani, pentru a-i primi pe jurnaliştii veniţi în vizită cu ocazia aniversării sale.

Scriitorul şi-a întâmpinat oaspeţii zâmbitor, a primit cadouri şi a acceptat să se lase fotografiat, fără a acorda însă interviuri.

Capodopera lui Gabriel Garcia Márquez, romanul din 1967 "Un veac de singurătate", descrie istoria satului columbian fictiv Macondo. Acţiunea se desfăşoară pe o perioada de peste o sută de ani şi prezintă ascensiunea şi prăbuşirea familiei Buendia. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 33 queries | Mysql time :0.050648 (s)