News Flash:

Centru de depistare precoce a cancerului si a bolilor congenitale, in Timisoara

10 Aprilie 2014
1612 Vizualizari | 0 Comentarii
Medicii ginecologi ai Spitalului Municipal Timişoara vor putea depista precoce cancerul şi bolile congenitale, după ce au obţinut fonduri de peste 11 milioane de lei, în cadrul unui proiect cu asistenţă financiară nerambursabilă (9 milioane de lei) care ar urma să se finalizeze până în august 2015.

Proiectul intitulat 'Dezvoltarea infrastructurii de cercetare - dezvoltare a Spitalului Clinic Municipal din Timişoara prin cearea unui Centru de cercetare medicală transnaţională privind impactul terapeutic şi de prevenire a cancerului şi a bolilor congenitale în perioada perinatală' a fost lansat miercuri.

Medicii doresc dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de cercetare-dezvoltare existente în unitatea sanitară şi crearea de laboratoare pentru creşterea capacităţii de cercetare a bolilor congenitale.

'Se va urmări perioada de la 22 de săptămâni până la o lună după naştere. RMN-ul este foarte necesar pentru această etapă. Vom cumpăra şi un aparat de citologie în mediu lichid, care nu mai există în spitalele de stat din vestul ţării. Vom mai beneficia de ecograf, cardiotocografe, oftalmoscop, EKG şi alte echipamente necesare. În secţia de Radiologie va fi instalat un server de telemedicină pentru ca imaginile de la RMN sau ecografie să fie trimise la medicii din alte locaţii', a declarat miercuri presei dr. Olimpia Oprea, responsabil de proiect.

Prin acest demers, va creşte calitatea actului medical în mai multe patologii, centrul urmând să aibă şi un rol didactic. AGERPRES

bolilor congenitale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1017 (s) | 33 queries | Mysql time :0.034899 (s)