News Flash:

Fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, dus la Penitenciarul Gherla

9 Iulie 2014
1090 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul primar al Clujului Sorin Apostu, condamnat definitiv la patru ani si sase luni de inchisoare pentru luare de mita si spalare de bani, a fost dus, miercuri, la Penitenciarul Gherla, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX ca dupa perioada de carantina, de 21 de zile, fostul edil va fi inclus intr-un regim de executare a pedepsei.
Potrivit site-ului Penitenciarului Gherla, vizitarea persoanelor private de libertate de catre apartinatori se poate face zilnic, in patru serii, intre orele 8.30 - 16.30. Durata vizitei este de la 30 de minute pana la doua ore, in functie de numarul solicitarilor de acordare a vizitelor si de spatiile existente.
Periodicitatea de acordare a vizitelor este urmatoarea: arestatii preventiv si persoanele condamnate pentru care nu s-a stabilit inca regimul de executare a pedepsei -patru vizite pe luna, condamnati carora li se aplica regimul de maxima siguranta - doua vizite pe luna, condamnati carora li se aplica regimul inchis - trei vizite pe luna, condamnati carora li se aplica regimul semideschis - patru vizite pe luna, condamnati carora li se aplica regimul deschis - cinci vizite/luna.
Luni, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat pe Sorin Apostu la patru ani de inchisoare, pentru ca a luat mita de la omul de afaceri Calin Stoia, la trei ani si sase luni de inchisoare pentru complicitate la spalare de bani, in forma continuata si la opt luni de inchisoare pentru complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.
Instanta a stabilit ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de inchisoare, la care a adaugat un spor de sase luni, pedeapsa finala fiind de patru ani si sase luni de inchisoare. Din pedeapsa a fost scazuta perioada in care Apostu a fost retinut si arestat, respectiv din 9 septembrie 2011 pana in 28 septembrie 2012.
Decizia este definitiva.
In aceeasi zi, Apostu s-a prezentat la sediul Politiei Judetene Cluj si a fost dus in arestul institutiei.
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj a desfacut, marti, contractul de munca al lui Sorin Apostu, care era profesor la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor, masura fiind luata dupa ce ICCJ l-a condamnat definitiv la inchisoare.
In 15 februarie 2012, Sorin Apostu a demisionat din functia de primar al municipiului Cluj-Napoca.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1065 (s) | 33 queries | Mysql time :0.036532 (s)