News Flash:

Sambata se reia Raliul Banatului

9 Iulie 2014
1358 Vizualizari | 0 Comentarii
 Dupa o planuire de patru ani, cei de la ACR Timis repornesc una dintre vechile competitii automobilistice. Este vorba de Raliul Banatului, concurs ce a lipsit timp de zece ani. Cel putin in acest an, Raliul Banatului este considerat ca si Cupa a Romaniei. Sambata la Timisoara si duminca in zona lacului Surduc, are loc una dintre cele mai importante competitii automobilistice din zona Timisului.
Raliul Banatului va dura doua zile, prima se va desfasura la Timisoara, in centrul orasului, iar cea de a doua la Surduc. Concurentii sunt impartiti in trei categorii: classic car (automobile nepreparate), rally sprint (automobile pregatite pentru competitii de tip VTM), respectiv raliul Banatului (pentru autoturisme pregatite pentru raliuri.
„Ne asteptam la aproximativ 40 de echipaje inscrise. Vor fi majoritatea din Timis, dar si din Cluj, Iasi sau Braila”, ne-a declarat Ladislau Giurisici, principalul organizator al competitiei.
In prima zi, caravana automobilistica se va afla in centrul Timisoarei, in zona Castelului Huniazilor. De la ora 11 va avea loc o parada a automobilelor participante la eveniment, desfasurata in zona centrala a orasului. De la ora 12 va avea loc prima speciala, pe un traseu de doi kilometri, tot in zona Muzeului Banatului. Va urma concursul de carting, iar de la ora 16 pana la ora 21 parcul de start va putea fi vizitat de timisoreni, scrie Tion.ro.
A doua zi, duminica, se va pleca spre Surduc, incepand cu ora 8. De la ora 10 se va da startul in proba speciala Surduc, in lungime de 4,3 kilometri. Va urma de la ora 10 si 17 minute proba speciala trei, Hauzesti, de 14,3 kilometri, iar de la ora 10.45 proba speciala 4, Crivina, de 3,5 kilometri. Proba speciala cu numarul 5, Criciova, va incepe de la ora 12 si 29 de minute, iar speciala 6, Crivina 2, de 14,2 kilometri, va avea loc de la ora 12,40. Ultima speciala, Fardea, va avea 4 kilometri si va incepe de la ora 13,08. Dupa aceasta concurentii vor porni spre centrul Timisoarei. Festivitatea de premiere are loc duminica, in Piata Huniade, intre orele 19 si 21.
Inchiderea circulatiei in zona Surduc va avea loc de la ora 9, asadar amatorii de cai putere si viteza sunt rugati sa se prezinte pe traseu pentru a fi spectatori inainte de aceasta ora.
Patru ani cu „pusculita”
Dorinta organizatorilor de a relua aceasta competitie dureaza de nu mai putin de patru ani. „Pentru prima data ne-am gandit la reluarea concursului acum patru ani. Probleme au fost mai ales financiare. Pot spune ca am pus incet, putin cu putin, bani in pusculita pentru a putea organiza aceasta competitie. In plus, au fost probleme si numele de Cupa Romaniei, acesta a fost inregistrat de altcineva la OSIM”, ne-a mai declarat Ladislau Giurisici.

raliul banatului surduc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 22 queries | Mysql time :0.054903 (s)