News Flash:

Fostul director din Ministerul Economiei Rasvan Toader, retinut pentru luare de mita, a fost arestat

17 Iulie 2014
1246 Vizualizari | 0 Comentarii
Rasvan Toader
Fostul director din Ministerul Economiei Rasvan Toader si oamenii de afaceri Stelian Tulcan si Carla Postolache, retinuti de DNA Oradea pentru fapte de coruptie, au fost arestati preventiv, miercuri, de Tribunalul Bihor, decizia nefiind insa definitiva.
Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bihor a decis, miercuri seara, arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a lui Gabriel Rasvan Toader, fost director al Directiei Generale Politici Industriale si Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, si a celor doi oameni de afaceri Stelian Tulcan si Carla Postolache, pentru fapte de coruptie.
Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Oradea.
Marti, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Oradea au dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Gabriel Rasvan Toader, pentru luare de mita, a lui Stelian Vladut Tulcan, pentru dare de mita, si a Argentinei Carla Postolache, pentru complicitate la luare de mita.
Potrivit ordonantelor de retinere, in baza unor intelegeri anterioare, din perioada decembrie 2011 - mai 2012, Gabriel Rasvan Toader, prin intermediul Argentinei Postolache, ar fi pretins de la Stelian Tulcan, in cursul lunii mai 2012, contravaloarea unei cantitati de 48 metri cubi de beton, in valoare totala de 14.461,36 lei.
"Pentru acest «serviciu», in contextul autorizarii unui antrepozit fiscal, suspectul Toader Gabriel Rasvan trebuia sa avizeze lista cu semifabricatele si produsele finite inscrise in nomenclatorul de fabricatie si sa avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize in cazul societatii comerciale reprezentate de suspectul Tulcan Stelian Vladut, lucru care s-a si intamplat la data de 22.05.2012", precizau procurorii.
Intreaga cantitate de beton pretinsa a fost achitata in intregime de catre Tulcan, prin intermediul firmei pe care o reprezenta, sustineau anchetatorii.
"Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizata de catre numitul Toader Gabriel Rasvan la construirea unui imobil in zona localitatii Ghiroda, judetul Timis", se arata in ordonantele de retinere.
Surse din cadrul anchetei declarau ca retinerile de marti au legatura cu perchezitiile facute, in 6 mai, la omul de afaceri aradean Stelian Tulcan.
Acesta detine o rafinarie in localitatea aradeana Apateu - SC West Petrol Rafinare SRL. Rafinaria a fost inaugurata anul trecut, dupa o investitie de cateva milioane de euro, avand capacitatea de prelucrare a 250 de tone de titei pe zi. Tulcan mai are o benzinarie si un hotel in orasul Chisineu-Cris.
Potrivit unui comunicat de presa transmis, in 6 mai, de structura centrala a DNA, procurorii faceau cercetari "intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala in legatura cu importul de produse petroliere, in perioada 2009-2011, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 13.500.000 lei".
"In cursul zilei de 6 mai, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, au fost efectuate perchezitii domiciliare in trei locatii din Chisineu Cris si Apateu, judetul Arad. In acest moment, in cauza se efectueaza urmarirea penala prin raportare strict la fapte, nefiind inceputa urmarirea penala fata de vreo persoana", se arata in comunicatul din 6 mai.
Perchezitiile au vizat atunci si compania West Petrol Oil detinuta de omul de afaceri aradean Stelian Tulcan.
Surse din randul anchetatorilor declarau atunci ca procurorii au ridicat documente in urma descinderilor si urmau sa-i invite la audieri pe proprietarul rafinariei si pe sotia acestuia, cei doi avand impreuna si alte afaceri, in afara rafinariei din Apateu, intre care un hotel. mediafax.ro

stelian tulcan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1024 (s) | 33 queries | Mysql time :0.039156 (s)