News Flash:

Catarama si-a lansat candidatura la Presedintie, ca independent. Principalul obiectiv - schimbarea Constitutiei

15 Iulie 2014
931 Vizualizari | 0 Comentarii
Viorel Catarama si-a anuntat, marti, intentia de a candida ca independent la alegerile prezidentiale din luna noiembrie, sub sloganul "Romanii liberi ingenuncheaza mafia politica", principalul sau obiectiv fiind acela de a schimba Constitutia.
"In ultimii 25 de ani, clasa politica, in integralitatea ei, a elaborat si perpetuat un set de legi ce permite devalizarea banului public. In prezent, din 10 lei cheltuiti din fonduri publice, ca medie, 6 lei se fura (60%), iar in unele cazuri furtul merge pana la 80%. Niciun presedinte si niciun partid politic nu a incercat macar sa schimbe acest mecanism generalizat de deturnare a banului public. Mai mult, Parlamentul a devenit un adevarat scut pentru cei corupti, incercand din rasputeri sa subordoneze toate institutiile statului, cu precadere Justitia, care este esential sa ramana independente", a declarat Viorel Catarama, la lansarea candidaturii, conform unui comunicat remis MEDIAFAX.
Omul de afaceri isi propune ca principal obiectiv, odata ajuns la Cotroceni, modificarea Constitutiei prin referendum, pentru ca legea fundamentala a tarii sa statueze patru noi prevederi, respectiv interzicerea numirilor in functii publice, la nivel central sau local, pe criterii politice, exceptie facand cele de prefect, secretar si subsecretar de stat; desemnarea prin vot direct a conducatorilor, la nivel central sau local, ai instantelor judecatoresti, ai parchetelor (inclusiv DNA) si ai Politiei; obligativitatea controlului reciproc al institutiilor statului; realizarea de achizitii publice numai prin licitatii.
"Modificarea Constitutiei va obliga, in acest mod, partidele politice si Parlamentul sa se reformeze din temelii si va face posibil ca, in patru ani, salariul minim sa ajunga la 500 EUR; astfel, cei peste 3 milioane de romani care muncesc astazi in strainatate se vor putea intoarce, pentru a lucra in tara", se mai arata in comunicatul citat.
 Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 33 queries | Mysql time :0.049799 (s)