News Flash:

BOMBA! Traian Berbeceanu, trimis in judecata de DIICOT

16 Iulie 2014
1243 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul sef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a fost trimis in judecata, miercuri, de DIICOT, fiind acuzat ca a luat mita o masina in valoare de 20.000 de euro, de la doua persoane cercetate, pentru a le da informatii din dosare sau despre perchezitii facute la acestia.

Berbeceanu mai este acuzat de sprijinire a unui grup infractional organizat, fals in declaratii, spalare a banilor, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la infractiunea de delapidare, toate in concurs real de infractiuni, cu aplicarea legii penale mai favorabile.

Potrivit DIICOT, in 2011, in calitate de ofiter de politie judiciara cu gradul profesional de comisar sef si avand functia de sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia, pe fondul sprijinirii grupului infractional organizat din care faceau parte Gheorghe Rusu, Dorin Eugen Ioan Cupetiu si alte persoane, a primit un autoturism marca Volkswagen Passat. Masina, in valoare de aproximativ 20.000 de euro, a fost primita de la sotii Gheorghe si Anca Rusu, iar Berbeceanu urma sa le furnizeze celor doi date si informatii privitoare la cercetarea acestora, a firmei SC Uranus Junior 2003 SRL, a altor persoane din aceeasi grupare criminala in cauze penale sau in legatura cu dispunerea efectuarii unor perchezitii domiciliare ori a altor masuri procesuale.

Pentru disimularea adevaratei naturi a circulatiei masinii, s-a creat aparenta transmiterii catre Traian Berbeceanu a autoturismului, in baza unei conventii oneroase translative de proprietate, desi, in realitate, autoturismul i-a fost oferit de cei doi soti. Astfel, ei au falsificat un contract de vanzare-cumparare pentru a crea aparenta unei vanzari a masinii, motiv pentru care fostul sef al BCCO Alba Iulia este acuzat si de fals in inscrisuri sub semnatura privata. In plus, Berbeceanu nu a trecut nici in declaratia de avere faptul ca detine aceasta masina, motiv pentru care va fi judecat si pentru fals in declaratii.

traian berbeceanu tribunalul bucuresti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0768 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030242 (s)