News Flash:

Fosta sotie a lui Dragnea a cerut sesizarea CCR

28 Martie 2017
933 Vizualizari | 0 Comentarii
Liviu Dragnea0
O noua bomba vine de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Avocatul Bombonicai Prodana, fosta sotie a lui Dragnea a solicitat judecatorilor de la ICCJ, in procesul in care este judecat si liderul PSD, sa fie sesizata Curtea Constitutionala.


Bombonica Prodana ar dori ca judecatorii CCR sa explice clar sintagma prevazuta in Codul Penal la abuzul in serviciu si anume ca ti-ai indeplinit atributiile de serviciu ”in mod defectuos”. Avocatii considera ca aceasta sintagma este prea generala si vrea sa apeleze la judecatorii Curtii Constitutionale pentru o limpezire a situatiei.

Avocatii Bombonicai Prodana arata, in cererea de sesizare a Curtii Constitutionale, ca pentru a pune sub acuzare o persoana pentru abuz in serviciu, trebuie sa existe un prag minim al pagubei, apreciind ca incriminarea faptei fara raportare la un prejudiciu, cum este este prevazut in prezent in lege, ar fi neconstitutionala. Prejudiciul in acest dosar a fost estimate de procurori la 108.000 de lei. Si OUG 13 de modificare a codurilor penale, adoptata in 31 ianuarie si abrogata cinci zile mai tarziu, prevedea ca punerea sub acuzare pentru abuz in serviciu se poate face daca prejudiciul produs este de cel putin 200.000 de lei.

bombonica prodana judecatorii ccr codul penal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004707 (s)