News Flash:

27 martie - Ziua Unirii Basarabiei cu Romania este SARBATOARE nationala

27 Martie 2017
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
basarabia
Presedintele Klaus Iohannis, a semnat luni decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu Romania ca zi de sarbatoare nationala.
"Sfatul Tarii de la Chisinau a hotarat, pe 27 martie 1918, Unirea Basarabiei cu Romania. Acest act istoric a deschis procesul Marii Uniri, finalizat cu Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, cand romanii din Transilvania, Banat, Maramures si Crisana au decis, la randul lor, Unirea cu tara, evenimentul de constituire a statului roman modern al carui centenar il vom sarbatori anul viitor", se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.
In comunicat se mai spune ca "Romania ramane pe deplin angajata in sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova", precizandu- se ca "integrarea europeana a Republicii Moldova reprezinta, conform Strategiei Nationale de Aparare a Tarii, un obiectiv national de politica externa, acesta fiind asumat formal inclusiv in Declaratia privind instituirea unui Parteneriat Strategic intre Romania si Republica Moldova pentru integrarea europeana a Republicii Moldova din anul 2010".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006136 (s)