News Flash:

Folosesti inalbitor pentru petele de pe rufe? MARE GRESEALA! Arunca-l chiar acum! Il poti inlocui cu ceva mai IEFTIN si mai SANATOS pentru tine si copilul tau

21 Februarie 2018
922 Vizualizari | 0 Comentarii
masina de spalat

Folosesti prea mult detergent? Incarci masina de spalat cu prea multe haine? Exagerezi cu inalbitorul? Gaseste raspunsurile acestor intrebari si chiar mai mult, si primeste niste sfaturi utile despre spalatul rufelor.

1. Frecarea petelor in mod insistent
Asta face pata mai greu de curatat si poate distruge materialul. In schimb, fii calma si metodica. Trateaza pata cat de repede poti. Cu cat trece mai putin timp, cu atat vei avea mai mult succes.

2. Folosirea detergentului in exces
Spuma excesiva poate retine murdaria hainelor si se poate strange in locuri mai greu de clatit, precum partea interioara a gulerului, astfel ducand la acumularea bacteriilor. Solutia: foloseste jumatate din cantitatea folosita de obicei, dupa care mareste cantitatea treptat daca hainele tale nu sunt pe cat de curate ai vrea tu sa fie. Exceptia: daca folosesti apa dura vei avea nevoie de mai mult detergent. Vezi
care sunt recomandarile in privinta apei dure pe cutia cu detergent.

3. Umplerea incorecta a masinii de spalat
Daca ai o masina de spalat cu incarcare verticala si folosesti detergent lichid, mai intai pui apa, apoi adaugi detergentul, dupa care pui hainele, nu? Nu. Acest obicei din trecut era menit sa previna depunerile de detergent pe material si pe masina de spalat. Dar detergentii moderni nu contin fosfat si nu dauneaza hainelor la fel cum o faceau vechile compozitii. Atata timp cat nu folosesti inalbitor, nu pune hainele dupa apa. In schimb, foloseste-le in aceasta ordine pentru o buna distributie a detergentului: haine, apa, dupa care detergent.

4. Spalarea cand pe eticheta scrie „ curatare chimica”
Nu este neaparat o greseala. Majoritatea hainelor pe care scrie „ curatare chimica ” poate fi spalata de mana si uscata la aer. Asta include si materiale din fibra naturala, ca lenjeria si majoritatea obiectelor din matase. Verifica rezistenta culorii; inmoaie un material absorbant intr-un detergent slab si tamponeaza o cusatura care nu se afla la vedere, pentru a vedea daca rezista vopseaua. Daca nu rezista, atunci inmoaie haina in apa cu detergent o data sau de doua ori, dupa care clateste-o si pune-o pe un prosop pentru a o usca.

5. Fermoarele neinchise
Dintii de metal ai fermoarelor pot rupe materialele delicate si tesaturile daca sunt spalate in aceeasi cuva.

6. Spalarea hainelor cu nasturi incheiati
Poate parea o idee buna, dar astfel se pot slabi nasturii sau se pot largii butonierele, fiind chiar posibil sa se rupa. Nu te grabi si deschide nasturii hainelor inainte de a le baga in masina.

7. Folosirea excesiva a inalbitorului
Gandeste-te de doua ori inainte de a te repezi catre inalbitor: Nu ai nevoie de el pentru a inlatura petele de sange sau transpiratie. O cale naturala de a rezolva problema: Pune hainele patate intr-o oala mare cu apa si cateva felii de lamaie, apoi pune-le la fiert pentru cateva minute.

8. Stabilizarea masinii de spalat
Daca masina ta de spalat nu este stabila , vibratiile masinii pot deteriora podeua si pot duce la uzare unor componente-cheie, ca amortizoarele sau rulmentii. Pune o rigla pe masina de spalat si ajusteaza picioarele masinii, care presupune insurubarea sau desurubarea lor. Daca asta nu ajuta, ridica masina de spalat cu o placa de lemn de 3 centimentrii, care sa fie putin mai mare decat baza masinii. Asta va ajuta la absorbirea socului produs de vibratii.

9. Acordarea unei pauze
Unii oameni prefera sa astepte o ora dupa terminarea unui ciclu, inainte de a baga o noua incarcatura. De fapt, folosirea consecutiva a masinii este un lucru inteligent si eficient. Iti acorda avantajul caldurii retinute a ciclului precedent, economisind astfel energia.

10. Aruncarea sosetelor in masina
Asta este un sfat care-ti va salva sosetele: pune sosetele primele in masina de spalat, pentru a evita agatarea lor de alte haine si disparitia lor in neant.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006342 (s)