News Flash:

INCREDIBIL! Unii elevi din Timisoara vor invata in... container

21 Februarie 2018
1096 Vizualizari | 0 Comentarii
container 65119700

Primaria Timisoara a cumparat sase containere in care vor invata aproximativ 170 de elevi inscrisi la Scoala Generala Nr. 30, care este supraaglomerata, astfel ca sute de copii merg la cursuri dupa-amiaza, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca cele sase containere au costat aproximativ 100.000 de euro. In cel mult doua luni, in jur de 170 de elevi de la Scoala Generala Nr. 30 vor putea invata in containere, care vor fi montate in curtea unitatii de invatamant.

“Cele sase containere, care au dimensiunile unor sali de clasa standard, au ajuns astazi (n.r. marti) la Scoala Generala Nr. 30. Este vorba de un ansamblu modular format din sase sali de clasa, un coridor central, doua spatii pentru toalete si un spatiu pentru toalete pentru persoane cu handicap. Va fi o mini-scoala care va avea sase clase, cu toate utilitatile necesare, cu geamuri de dimensiuni considerabile astfel incat luminozitatea sa fie una foarte buna. Containerele vor fi montate in zilele urmatoare, dupa care se va face racordul la utilitati. In maxim doua luni, elevii ar putea invata in aceste sali de clasa”, a afirmat Dan Diaconu.

Potrivit viceprimarului Timisoarei, Scoala Generala Nr. 30 este una dintre cele mai aglomerate unitati de invatamant din oras. Cladirea a fost construita pentru cel mult 900 de elevi, dar in doi ani, in aceasta scoala vor ajunge sa invete 2.400 de copii. In aceste conditii, sute de elevi merg la cursuri dupa-amiaza, din cauza lipsei de spatiu.
“Noi avem pentru Scoala Generala Nr. 30 si un proiect de extindere, proiectul este gata, este cuprinsa in buget lucrarea de executie si vom incepe si lucrarile de extindere cu doua corpuri speram in acest an. Scoala Generala Nr. 30 este intr-o situatie absolut exceptionala, fiind foarte aglomerata”, a mai declarat Dan Diaconu.

Primaria Timisoara intentioneaza sa cumpere inca 30 de containere pentru alte trei scoli aglomerate din oras, in care elevii merg la cursuri dupa-amiaza.

 Citeste si: Arges: Barbatul lovit de duba mascatilor a 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005018 (s)