News Flash:

Liviu Dragnea: "Va fi o autostrada Sibiu-Brasov-Bacau si una Sibiu-Pitesti. Prima va fi, poate, Sibiu-Brasov"

17 Noiembrie 2013
1625 Vizualizari | 0 Comentarii

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, răspunzand unei întrebări, că va exista atat o autostradă Sibiu-Braşov-Bacău, cat şi una între Sibiu şi Piteşti, menţionand că este posibil, în opinia sa, ca cea dintre Sibiu şi Braşov să fie construită prima.

El a fost întrebat despre oportunitatea şi destinaţia accizei la carburant. "Acei 7 eurocenţi la carburant se duc direct în autostrăzi", a spus Dragnea la emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV.

Ministrul Dezvoltării a precizat că nu se poate spune la acest moment cu exactitate către care tronson sunt îndreptaţi banii, pentru că sumele colectate merg în Buget, şi de acolo sunt repartizate către autostrăzi.

"Am înţeles de la colegii de la Finanţe că nu s-a putut pune direct ca aceşti 7 eurocenţi să meargă direct într-un buget special", a spus Dragnea, menţionand că motivul ţine de legislaţia UE.

Vicepremierul a mai declarat, răspunzand unei întrebări, că va exista atat o autostradă de la Sibiu la Braşov, care va ajunge pană la urmă la Bacău, cat şi una de la Sibiu la Piteşti.

"Nu se fac în acelaşi timp", a mai spus Dragnea.

Intrebat care dintre cele două se va face prima, vicepremierul a răspuns că acest lucru va fi anunţat, fiind reglementat într-un "master-plan".

"Este posibil ca prima să fie Sibiu-Braşov. Este posibil. Nu vă poate da nimeni un răspuns acum, pentru că aceste lucruri se negociază şi cu Comisia Europeană, pentru că este vorba despre traseele de transport european. Este o anumită parte din Europa care doreşte ca prima să înceapă Sibiu-Piteşti şi există şi o altă părere, ca prima să fie Sibiu-Braşov", a spus Dragnea.

Intrebat care este părerea sa, vicepremierul a răspuns: "A mea ar fi Sibiu-Braşov. Nu ştiu cat va conta".

Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0965 (s) | 33 queries | Mysql time :0.034616 (s)