News Flash:

Firmele datoare la FISC din Arad, Timisoara si Caras-Severin vor fi avertizate prin SMS

13 Noiembrie 2013
1338 Vizualizari | 0 Comentarii
Firmele datoare la bugetul de stat din judeţele Arad, Timiş, Hunedoara şi Caraş-Severin vor fi înştiinţate prin SMS-uri că nu şi-au achitat obligaţiile fiscale la timp, măsura urmând să fie pusă în practică, experimental, de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Timişoara, începând cu luna noiembrie.

Directorul general al DGRFP Timişoara, Lucian Heiuş, a declarat, marţi, la Deva, că managerii sau contabilii şefi ai unei firme cu datorii la stat vor primi un SMS la două zile după data de 25 a fiecărei luni, în care li se va transmite că trebuie să-şi achite restanţele la Fisc.

'În luna octombrie am făcut primele teste în cazul persoanelor fizice care trebuiau să-şi plătească impozitul agricol. Am lansat peste 3.000 de SMS-uri, iar măsura a avut efectul scontat, astfel că încasările au depăşit 90% din cele care trebuiau plătite la termen. Atunci, am luat decizia ca, la nivel regional, din luna noiembrie, să lansăm această modalitate de înştiinţare şi în cazul persoanelor juridice', a explicat directorul general al DGRFP Timişoara.

El a estimat că în luna noiembrie vor fi înştiinţate prin SMS aproximativ 40-60% din firmele cu restanţe, urmând să fie transmise circa 12.000 de mesaje către agenţii economici care au depăşit termenul legal de plată. Măsura va fi extinsă, de anul viitor, la toate firmele din cele patru judeţe aflate în raza de competenţă a DGRFP Timişoara, numărul SMS-urilor ce vor fi transmise lunar urmând să ajungă la circa 30.000.

În opinia directorului general, noul sistem de comunicare este mult mai rapid şi mai ieftin decât corespondenţa prin scrisori. Astfel, costurile pentru cele 3.000 de SMS-uri transmise în octombrie au fost de 400 de lei, ceea ce înseamnă o reducere cu 75% faţă de sistemul clasic, prin scrisori.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006069 (s)