News Flash:

Finantarile guvernamentale pentru caminul de lux al UVT sunt in stand-by

15 Februarie 2015
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
In Timisoara urmeaza sa se construiasca un adevarat camin de lux petru studentii Universitatii de Vest. Unul pus la punct, cu toate dotarile necesare vietii de student. Finantarile guvernamentale sunt insa in stand-by pentru acest proiect, dar si pentru altele – aflate in stadii incipiente, iar semnalele venite din partea ministrului Educatiei nu sunt pozitive.
Guvernantii au alocat pentru acest proiect 1,5 milioane de lei in 2013, anul in care au inceput lucrarile, si… atat. Asta in conditiile in care Universitatea de Vest din Timisoara are nevoie de 16 milioane de euro pentru realizarea acestui camin. Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei si Cercetarii Nationale, a anuntat, la Timisoara, ca ministerul va finanta, cu prioritate, lucrarile care sunt aproape de finalizare din domeniul educatiei, deci caminul UVT va mai avea de asteptat.
„Cunosc aceasta situatie, insa sunt, din pacate, foarte multe investitii, de ordinul sutelor, care au fost incepute in universitatile romanesti in perioada in care se manifesta mai mult optimism financiar. Acum incercam sa finantam acele investitii din bugetul educatiei, prioritizand lucrari care sunt aproape de finalizare”, a spus Sorin Cimpeanu.
Viitorul camin al Universitatii de Vest din Timisoara va avea sala de fitness, parcare subterana si camere cu bucatarie si baie proprie, urmand sa gazduiasca aproape 700 de studenti. In acea locatie ar urma sa fie amenajate spatii comerciale, salon de coafura si frizerie, sala de fitness, spatii de recreere si parcare subterana.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005663 (s)