News Flash:

Festivalul Vinului, alungat din Parcul Rozelor

12 Noiembrie 2014
1242 Vizualizari | 0 Comentarii
Dupa ce au dat unda verde pentru transformarea zonei Parcului Rozelor intr-un talcioc in care fiecare vinde ce vrea cu ocazia Festivalului Vinului, de la prosoape si gablonturi la sutiene si ciorapi, in fum de mici si miros de hamsii, reprezentantii Primariei Timisoara promit ca… la anul va fi altfel. In primul rand, autoritatile locale anunta ca Festivalul Vinului nu va mai avea loc in Parcul Rozelor.
Festivalul Vinului a avut loc pentru prima data in Parcul Rozelor, la finele saptamanii trecute. Reprezentantii Primariei Timisoara au luat decizia sa nu mai organizeze festivalul pe platoul de la Stadionul „Dan Paltinisanu” pentru ca locuitorii din zona erau deranjati de ceea ce presupune un astfel de eveniment: harmalaie, mizerie, aglomeratie… Autoritatile au ”adus” insa festivalul in centrul orasului si a fost… ca la balci. Pe aleea din fata parcului au stat insirate tarabe cu prosoape la oferta, portofele, gablonturi si chiar ciorapi si sutiene, printre icoane, jucarii si lacuri de unghii…
Iar langa rozele din parcul refacut pe bani europeni au mers de minune mititeii si hamsiile, in timp ce Podul Michelangelo, proaspat reabilitat s-a transformat in parcare.
Concluzia?
„In cele trei zile, cei ce am supravietuit tiganilor si mai locuim in zona am ajuns sa nu mai avem curent (e adevarat, doar intermitent, ca sa ne aducem aminte de o anumita perioada…), sa stam in frig, sa ramanem cu samponul in par (experimentati, va rog, e un deliciu…). De asemenea, sa duhneasca a fum de mici si cefe de la 9.30 dimineata, sa urle muzica fara contenire mult peste asa-zisul interval 17-22 (de probe de sunet intinse pe cateva ore ati auzit?), sa ni se blocheze accesul cu masina catre/ dinspre casa datorita haosului din trafic si a parcarilor necorespunzatoare (…) E clar ca a da poporului “paine si circ ” e absolut necesar, dar poate se reuseste relocarea acestor evenimente in viitor. Si tin sa va reamintesc ca populatia din zona Stadion nu se deosebeste cu nimic de cea din zona Rozelor, in ceea ce priveste drepturile cetatenesti”, a concluzionat un cititor www.tion.ro, care locuieste in zona, scrie tion.ro.
Primarul Nicolae Robu… a lipsit de la paranghelie, dar spune ca a auzit ce s-a intamplat.
„N-am fost acolo, la Festivalul Vinului, dar, dupa cate am auzit, alaturi de lucrurile bune care au fost prezente, au fost si aspecte negative, care sper sa nu mai apara la alte festivaluri. Trebuie sa fim mult mai atenti, sa nu se mai strecoare tot felul de vanzatori de prostii care nu au ce cauta in Timisoara…Nu s-a intamplat nimic cu parcul… Nu aveam solutie”, sustine edilul.
Robu le promite acum si locuitorilor din zona centrala ca vor scapa de festivaluri de acest gen… Evenimentele, fie ca vorbim despre Festivalul Vinului sau Festivalul Berii, ar urma sa se desfasoare de acum in zona Padurii Verzi.

primariei timisoara festivalul vinului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1379 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008480 (s)