News Flash:

Istoria picturilor cu animale

10 Noiembrie 2014
1556 Vizualizari | 0 Comentarii
De-a lungul istoriei artei, pictorii, sculptorii, graficienii si numerosi alti artisti au surprins frumusetea, ferocitatea si salbaticia animalelor in operele lor. Artistii contemporani continua aceasta tendinta si picteaza in continuare tablouri cu animale deosebite - vedeti aici o galerie online de astfel de tablouri de vanzare. Picturile sunt fie realiste, apropiate de arta fotografica, fie reprezentari abstracte ale unor animale fantastice.
Sa vedem acum de unde a pornit aceasta fascinatie pentru reprezentarea animalelor in arta; Am putea sa spunem ca aceasta forma de arta isi are inceputurile inca din Epoca de Piatra, cand primitivii isi decorau pesterile cu imaginile animalelor pe care le-am vanat. Cu toate acestea, nu putem sa spunem sigur ca acele desene erau realizate pentru infrumusetarea peretilor, ele aveau mai degraba rolul de lauda si fala.
Mai tarziu insa, in Egiptul antic, se poate vorbi de o arta animalica. Artistii egipteni isi ilustrau zeii cu capuri de animale, transferandu-le divinitatilor lor toate caracteristicile acelui animal. Dupa aceea, exemple tribale de pe fiecare continent au combinat caracteristicile unor animale cu unele umane, pentru a simboliza legatura stransa dintre om si mediul sa natural.  
In Evul Mediu, artistii au inceput sa isi decoreze manuscrisele cu bestii din mitologie, iar animalelor obisnuite li s-au atribut diverse simboluri si sensuri secrete.
In secolul al XVII-lea picturile cu animale ilustrau scene de vanatoare, lupte dramatice pe viata si pe moarte intre oameni si animale, in timp ce secolul XVIII celebreaza frumusetea si puterea imensa a animalelor in habitatul lor natural. In secolul al XX-lea artistii victorieni pictau imagini duioase cu animalele lor domestice sau cele de la ferma. 
Artistul secolului XX a explorat intreagul regn animalier si a ajuns chiar sa inventeze cateva rase noi prin puterea imaginatiei. 
Ajunsi in ziua de azi si analizand o galerie de tablouri cu animale putem observa cu usurinta ca in arta de astazi regasim influente din intreaga istorie. Artistul actual fie recicleaza modelele din trecut si creeaza o forma hibrida, fie picteaza inspirandu-se in totalitate din trecut. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010072 (s)