News Flash:

Marmura - proprietati si moduri de folosire

11 Noiembrie 2014
3252 Vizualizari | 1 Comentarii
Marmura este una din putinele roci care au mai multe moduri de folosire. Dincolo de frumusetea marmurii in sine, de scupturile realizate din marmura, de importanta sa in arhitectura, de felul in care poate fi folosita in decorarea interioara sau exterioara, marmura - pe care o poti gasi si la Fabi, de diferite nuante, este folosita si in farmacie si agricultura pentru proprietatile sale chimice. Pentru proprietatile sale optice este folosita in cosmetice, vopsele sau chiar si in hartie. Marmura are multe proprietati unice care o fac foarte valoroasa pentru multe industrii. In continuare o sa iti prezint cateva exemple de acest fel.
Unul din cele mai cunoscute simboluri realizate din marmura, Monumentul Washington este compus din mai multe tipuri de marmura. Prima parte a sa a fost realizata din marmura din texas, proiectul a fost amanat aproape 30 de ani, iar cand munca s-a reluat, marmura originala nu mai era disponibila, astfel s-a folosit marmura de Sheffield. Iar pentru ca distribuitorul din Sheffield nu si-a respectat promisiunile, s-a renuntat la el, si restul monumentului a fost facut din marmura de Cockeysville. Trei tipuri de marmura intr-un singur monument, si nici macar nu se observa.
Unele tipuri de marmura sunt incalzite pentru a elimina dioxidul de carbon din ele, ce ramane dupa acest tratament este un fel de var. Acesta este folosit ca si tratament pentru sol pentru a reduce aciditatea din el. Cand este folosit impreuna cu un fertilizator poate creste productivitatea solului.
Marmura foarte alba, de un alb perfect imaculat este folosita pentru crearea unei pulberi albe ce este folosita ca si pigment in vopsele, hartie sau alte produse.
Un mod putin mai morbid de a folosi marmura este ca si piatra de mormant. Este un tip de piatra foarte atractiva deoarece este usor de taiat si de gravat.
Vacile pentru lapte au nevoie de o sursa sigura si constanta de calciu penru a produce lapte. Fermele care cresc astfel de animale folosesc deseori furaje ce au fost suplimentate cu calciu. Aceste suplimente contin o cantitate insemnata de marmura si calcar, pentru ca sunt mai moi decat dintii animalelor, sunt solubile si bogate in calciu.
Dupa cum se vede, marmura este o roca folosita in foarte multe domenii, nu doar in decorare si constructii, caracteristicile sale o fac nu neaparat unica, insa foarte utila.

marmura monumentul washington cockeysville
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Mihai  | #68
interesant, nu stiam ca marmura poate fi folosiat in atatea locuri. Nu-i rau, poate imi pun si eu cateva bucati in baie, arata bine.
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006880 (s)