News Flash:

Fermierii romani incep sa foloseasca roboti in locul muncitorilor necalificati

30 Noiembrie 2022
426 Vizualizari | 0 Comentarii
Fermierii romani

Cererea pentru roboti care sa se ocupe de anumite sarcini intr-o ferma de animale, cum ar fi spalarea si dezinfectarea sa, scarificarea asternutului ori monitorizarea mediului din adapost, este in crestere la nivel national, in lipsa fortei de munca, mai ales a celei calificate, conform Mediafax.

„Cererea este tot mai mare, la fel si interesul pe care il arata clientii pentru roboti, deoarece rezolva cateva probleme, iar lipsa fortei de munca este una dintre ele. Se poate renunta la un muncitor necalificat, care se spele intr-o ferma, pentru ca muncitori necalificati, spun fermierii, nu se gasesc sau se gasesc greu. O alta problema pe care o rezolva robotul este cresterea bunastarii animalelor prin crearea unui mediu mai proprice si alta este cresterea productivitatii, caci in cazul spalarii, nu doar ca este un consum redus de apa, ci stii exact cat se consuma si in cat timp se deruleaza procesul“, a spus Mihai Rognean, director general si administrator al Flextim Industry, companie specializata in distributia de echipamente pentru zootehnie, intr-un interviu acordat pentru Ziarul Financiar.

„Avem echipamente din mai multe tari din Europa si nu numai, iar doua dintre produsele de top si de noutate in domeniu sunt doi roboti, unul dintre ei fabricat in Suedia, care se ocupa de spalarea in fermele de suine si al doilea robot, produs de o firma franceza, se ocupa de scarificarea asternutului din fermele de ingrasare a puilor, efectuarea de dezinfectie si monitorizarea mediului din adapost a puilor“, a explicat antreprenorul.

Ambii roboti sunt complet independenti, actionati de baterii, pe baza unor programe presetate, intocmite de catre operatori. In afara activitatii pe care o fac, robotii pot sa stocheze datele, care pot fi analizate ulterior pentru a vedea daca exista anumite neconformitati in adapostul animalelor, date care sunt necesare pentru un bun management in ferma, considera Rognean.

Pretul unui robot depinde de accesorizare si de configurare, astfel ca variaza intre 20.000 si 40.000 euro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004516 (s)