News Flash:

FABULOS! Real Madrid a cucerit pentru al doilea sezon Liga Campionilor, dupa ce a spulberat-o pe Juventus in finala

4 Iunie 2017
921 Vizualizari | 0 Comentarii
real finala
Madridul lui Cristiano si Zidane cucereste a 12-a Liga a Campionilor din 15 finale jucate. Doua succese la rand, o premiera in era moderna a Ligii.

E ziua finalei. E ziua fotbalului. Momentul in care Real si Juventus, doua legende, campioanele tarilor lor, cele mai bune, cele mai experimentate, cele mai in forma echipe europene ale momentului se infrunta in meciul anului. "Millennium", templul rugbyului galez, se transforma pentru o seara in casa sportului rege si tremura de pasiunea din tribune, ce-l transforma intr-un imens vulcan alb. Blanco si bianco strapuns de dungi nere.

Si Catalunya a tinut cu Juve

Fostele glorii au marit si mai mult presiunea din jurul finalei. "Vom suferi, dar simt ca talentul nostru va invinge", credea Real, in timp ce Pirlo le cerea torinezilor: "Castigati pentru mine!". Dar italienii primeau mesaje de incurajare si de la catalani, dusmanii de moarte ai Imperiului madrilen. "Forza, Juve!", a titrat cotidianul Sport, transformandu-se in galeria Barcelonei.

Atac vs aparare. Cei mai buni!

Cardiff e casa lui Bale, dar tocmai el nu joaca. De-abia s-a refacut, dupa sase saptamani de pauza, si Zidane e prea corect si prea inteligent ca sa-i ia lui Isco, in varf de cariera, bucuria unei asemenea finale. Si sa-i rapeasca propriei echipe un element esential in ultimul timp.

Real e acelasi, 4-3-1-2, iar Juve ii raspunde cu un sistem usor modificat la start. Alex Sandro coboara la nivelul tripletei BBC, Barzagli - Bonucci - Chiellini, Dani Alves devine aripa dreapta intr-un 4-2-3-1. Cu cea mai mai puternica aparare din aceasta Liga, care a primit doar 3 goluri in 12 meciuri pana in ultimul act. Niciunul din actiune! Dar are acum in fata cel mai percutant atac: 32 de goluri marcate. O medie de 2,67 reusite pe meci!

Ronaldo e mereu acolo

Start pe "Millennium". Fumul de la efectele pirotehnice devine un nor blocat in tavanul inchis, dar jucatorii nu par sa resimta acest fotbal de sala si sunt ca niste cai de curse. Piemontezii pornesc in in mod turbo, ca de obicei. "Scutura copacul", descria plastic Dominique Antognoni strategia ofensiva fulminanta a juventinilor la inceputul fiecarui meci. Barcelona i-a cedat repede, incasand doua lovituri in prima jumatate de ora. Dar Real e mai solida ca Barca. Nu cedeaza si, dupa zece minute, Madridul muta jocul in terenul celalalt.

Si vine golul. Primul gol al finalei. Carvajal, mereu o aparitie-surpriza in ofensiva, creand superioritate si la aceasta faza, centreaza inapoi, Ronaldo suteaza razant cu iarba, iar Bonucci deviaza cat sa-l insele pe Buffon. La 39 de ani, Gigi priveste lung dupa Cristiano. CR7 i-a inscris 6 goluri din 7 suturi in Liga! 0-1.

"Ca sa batem Realul, trebuie sa fim diabolici"

Sa renunte Juventus? Niciodata! Grinta bianconera le da o forta nebanuita. "Suntem Gladiatorul. Ne ridicam si luptam", urla Dybala, care a vazut de 30 de ori filmul lui Ridley Scott. Max Allegri, creatorul acestei masini de razboi, le face semn de la margine. "Ca sa batem Realul, trebuie sa fim diabolici", le-a spus el la vestiare. Si finala se inclina spre poarta lui Navas.

Iar Mandžukici reuseste golul vietii. Parca si-a amintit mesajul nebun al lui Evra, fostul lui coleg: "Tineti-l nemancat pe croat o saptamana! Trebuie sa fie rau ca un soldat!". Dar executia nu e deloc diabolica. E divina. O foarfeca-lob ce-l uluieste pe Navas: 1-1. Iar statistica spune ca, atunci cand Mandžukici puncteaza, Juve castiga! Sa fie si acum?

CR7 goluri lui Buffon din 8 suturi!

Neasteptat, italienii se retrag. Nu mai sunt diabolici. Asteapta la 30 de metri de propria poarta, ii lasa prea mult spatiu Realului, care preseaza si vine mereu mai tare, mai aproape de careul lui Buffon. Si, dintr-o data, Casemiro profita de o minge respinsa pe centru si trage un glont de mitraliera. Khedira deviaza, balonul iese o clipa din cadrul portii, dar efectul il intoarce langa bara. In plasa. Buffon, pacalit. 1-2.

Iar asediul Madridului nu se opreste. Recuperare in terenul advers, actiune rapida, centrare Modrici si deviere Cristiano. 1-3! In 64 de minute, Juventus a luat tot atatea goluri cate incasase intreaga competitie!

Ronaldo i-a dat al 7-lea gol lui Buffon in Champions. Din 8 suturi! Si lusitanul are 12 goluri in acest sezon de CL. A 6-a oara cand iese golgeterul Ligii! Al 5-lea Balon de Aur il asteapta. Iar Buffon mai pierde o ocazie sa cucereasca trofeul cu urechi mari. Asensio marcheaza si el in minutul 90. 1-4! Ce diferenta!

Eroul Zidane. Primul cu "dubla" de la Sacchi

CR7 e golgeter, dar eroul e Zidane. I-a oferit lui Real inca un succes in Liga Campionilor. Doua la rand, cum nu mai reusise nimeni de la Sacchi. Primul in era moderna a Ligii! Dupa Undécima, in 2016, iata si Duodécima!

sursa: gsp.ro

real juventus
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006162 (s)