News Flash:

FABULOS! Anul viitor va fi organizata PRIMA EXCURSIE IN JURUL LUNII! Calatoria cu racheta va dura o saptamana si va costa zeci de milioane de dolari

28 Februarie 2017
1015 Vizualizari | 0 Comentarii
racheta pe luna
Doi turisti spatiali sunt pe cale sa faca o excursie in jurul Lunii anul viitor, cu rachetele SpaceX.
Elon Musk, seful SpaceX , a anuntat ca turistii in spatiu au achitat deja un o parte din suma consistenta pe care o au de dat pentru aceasta calatorie unica. Cei doi norocosi vor fi supusi mai multor teste si vor incepe pregatirea fizica inca din acest an, transmite CNN.
"La fel ca astronautii de pe Apollo, inaintea lor, aceste persoane vor calatori in spatiu purtand cu ele sperantele si visele intregii umanitati, fiind conduse de dorinta omului de a explora universul", se arata pe blogul SpaceX.
Pentru decolarea spre Luna, SpaceX va utiliza aceeasi rampa de lansare de la Cape Canaveral, Florida, care a fost folosita si pentru programele din misiunile Apollo.
Potrivit lui Elon Musk, "plimbarea" in jurul Lunii va dura aproximativ o saptamana, dar desi racheta se va apropia extrem de mult de suprafata selenara, nu va exista niciun modul care va aseleniza.
In 1972, Apollo 17 a fost ultima misiune lunara cu echipaj uman. Desi nu a fost dezvaluita suma excursiei si nici identitatea turistilor spatiali, SpaceX a precizat totusi ca pretul final este comparabil cu cel al trimiterii astronautilor pe Statia Spatiala Internationala.
In prezent, NASA plateste agentiei spatiale Roscosmos chiar si 70 de milioane de dolari pentru a transporta un astronaut pe ISS.

Galerie Video


blogul spacex
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1281 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005020 (s)