News Flash:

Fa asta zilnic daca vrei sa previi cancerul

30 Mai 2016
1119 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer
Cancerul a devenit a doua cauza a mortalitatii in intreaga lume. Aparitia lui este strans legata de modul de viata si tocmai de aceea, pentru a evita afectiunea, in fiecare zi putem dedica cinci minute prevenirii acestei boli necrutatoare.

Nu este vorba despre o dieta stricta ci despre un mod de viata sanatos, tonic,optimist, cu un fond afectiv solid si cu un psihic de invidiat, informeaza care2.com.

Reducerea stresului este un factor esential in prevenirea si tratarea afectiunii. Uneori insa, pare extrem de dificil sa evitam acest lucru in ritmul ametitor al vietii de zi cu zi.
Oricat de ocupat ai fi, poti dedica sanatatii tale cinci minute zilnic. Opreste-te cateva minute si joaca-te cu animalul tau de companie sau orice alt animal de pe strada. Vei vedea ca odata intrat in jocul lui vei uita de probleme tale si vei dori sa fii la fel de jucaus si energic ca si el.

Psihologii americani sunt de parere ca persoanele foarte stresate se pot relaxa cel mai bine involuntar, fara sa-si faca un scop din acest lucru. Astfel, joaca impreuna cu animalul de companie este o modalitate de realaxare imediata, brusca si involuntara. Ai nevoie de doar cinci minute de joaca si te vei simti mult mai bine.

Rasul este esential pentru a preveni cancerul. Este un bun exercitiu pentru musculatura abdominala, a spatelui, diafragmei si ajuta inclusiv la combaterea tumorilor.
Tocmai de aceea nu uita sa iti iei portia zilnica de ras. Fie ca iti lipesti pe frigider cateva poze haioase, sau citesti o carte amuzanta, ori mergi sa vezi un spectacol de comedie, nu uita sa razi in fiecare zi.
Muzica este o modalitate sigura, simpla si placuta de eliminare a streslui. Deci fie ca esti in masina, la birou sau acasa, asculta muzica preferata si poti chiar sa faci cativa pasi in ritmul ei. Vei vedea cum imediat toata tensiunea corporalaacumulata va fi o simpla amintire si vei scapa de stresul zilnic.

Specialistii americani sunt de parere ca respiratia corecta ajuta la buna oxigenare cerebrala. Incearca sa iti iei o pauza de cinci minute in fiecare zi pentru a respira adanc in fata ferestrei, fara sa fii incordat si fara sa te gandesti la nimic. Linistea si concentrarea asupra unei respiratii corecte te vor ajuta sa te relaxezi rapid in orice moment al zilei.

Auzi in fiecare zi despre beneficiile miscarii asupra starii tale de sanatate. Nu este un simplu cliseu ci un lucru demonstrat, pe care il poti incerca si tu macar cinci minute in fiecare zi.

Mergi pe jos mai mult, fie in pauza de masa, fie seara, in drum spre casa ori la sfarsit de saptamana fa-ti cumparaturile mergand pe jos pana la magazin. Vei vedea ca aerul curat, alternarea ritmului de mers si agitatia din jurul tau te vor deconecta.

Uneori nu ai nevoie de diete pretentioase, stricte si costisitoare pentru a avea un organism sanatos. Tot ce trebuie sa faci este sa elimini orice obicei daunator organismului (fumatul, cafeaua si alcoolul in exces) si sa te bucuri de fiecare moment la intensitate maxima. Doar cinci minute in fiecare zi sunt suficiente uneori pentru a evita orice problema de sanatate, deci ia-ti o pauza pentru tine. 

cancerul poze haioase tensiunea corporala stresul zilnic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004698 (s)