News Flash:

EXPLOZIV! Iata cine a stat in spatele protestelor impotriva guvernului - VIDEO

10 Februarie 2017
1206 Vizualizari | 0 Comentarii
sri2
Capitanul-comandor in rezerva Alfred Vasilescu a vorbit pe pagina sa de Facebook despre protestele ce au loc in Romania, in ultima vreme.

Marti, Vasilescu a dezvaluit ca in emisiunea lui Rares Bogdan de la Realitatea TV, ofiterul SRI si fostul consilier prezidential al lui Traian Basescu Iulian Fota a afirmat ca in aceste zile RAZBOI se duce intre PSD si Serviciul Roman de Informatii.


„Game over! 
Azi noapte, in jurul orei 00.20, pe finalul emisiunii moderate de Rares Bogdan, Ofiterul SRI Iulian Fota, fost consilier prezidential la Cotroceni, in prezent Director al Academiei Nationale de Informatii, pe fondul unui ego exacerbat si al entuziasmului din studio, a afirmat ca RAZBOIUL SE DUCE INTRE PSD SI NOI”, scrie Alfred Vasilescu pe Facebook.

De, asemenea, fostul cadru activ al Ministerului Apararii Nationale a facut o analiza interesanta a protestelor.

„Cu acest prilej, s-au clarificat speculatiile care plasau in mod fals, in spatele operatiunii de rasturnare a ordinii constitutionale din Romania, multinationalele, agenturile straine, pe rusi, pe Soros sau alte forte oculte. Este limpede: planificatorul si regizorul spectacolului este SRI. Domnul Fota a continuat: RAZBOIUL SE DUCE INTRE PSD SI TARA. Deci, silogistic, SRI, si numai SRI, reprezinta TARA cu adevarat. 

Campania de pastrare a puterii de catre SRI incepuse inca din ultimele luni de mandat ale presedintelui Basescu, atunci cand SRI a facut jocurile pentru impunerea unui nou presedinte dezirabil, pentru compromiterea tuturor celorlalti contracandidati semnificativi (Crin Antonescu, Ponta), pentru crearea unui sistem inexpugnabil al justitiei controlate si, prin mana inarmata a DNA, pentru impiedicarea afirmarii si inculparea oricarui lider politic din afara sistemului (Dragnea, Tariceanu, Orban). 

Totusi, alegerile locale si parlamentare au fost un esec pentru SRI (si pentru partidele aflate in siajul sau, PNL si pupila USR) care, in mod surprinzator, nu a putut controla eficient votul romanilor, dar, chiar si in conditii neprielnice, SRI s-a repliat, pentru ca intotdeauna au dezvoltat planuri de contingenta (demiterea generalului Coldea a facut parte dintr-un asemenea plan). S-a sperat ca guvernarea sa poata fi controlata prin acoperitii din PSD. Din momentul in care Dragnea a exclus din guvern oamenii SRI, neacceptand controlul serviciului, si dorind sa pastreze puterea numai pentru el, soarta lui a fost pecetluita. Defectarea lui Sebastian Ghita, taierea bugetului SRI si activarea comisiei de control parlamentar, pe care, pentru prima data, nu o puteau controla total (ci doar partial, prin acoperiti ca Cezar Preda), i-a convins ca operatiunea de rasturnare a PSD de la putere nu mai putea fi amanata. Lovitura a fost magistrala.

Va spun, cu ochi de profesionist, ca putine servicii de informatii din lume ar fi putut realiza o asemenea opera de inginerie sociala. Cred ca SRI a castigat respectul si a starnit invidia comunitatii de intelligence internationale pentru ce a realizat, din punct de vedere operational si tehnic (in nici un caz legal). Reteta este una de sorginte americana, dar realizata de specialisti autohtoni (poate s-au implicat si serviciile SUA, dar nu direct, ci prin contractori), de aceea se pot observa cateva asemanari metodologice cu alte operatiuni similare, desfasurate in alte tari (lasere, imn, directionarea temelor si mesajelor cheie in functie de etapele de planificare, sincronizarea in teren, organizarea nodurilor de retea web si a gherilei mediatice, coordonarea actiunilor interne cu cele la nivel international, fie institutional, fie public). Tot acest razboi imagologic si mediatic a fost dublat de activarea maximala a retelei acoperite din institutiile statului: Ministerul Public, DNA, partide, presedintie, si de sprijinul logistic necesar (finantare prin firmele proprii, echipamente de telecomunicatii). Nimeni, in afara unui actor institutional nu ar fi fost capabil de un asemenea nivel de coordonare! Nimeni din afara tarii nu ar fi avut forta, agentii de teren, resursele materiale, platformele si influencerii online, cunoasterea fina a mentalitatii publicului tinta, la scara nationala, ca sa poata pune in aplicare un asemenea plan complex! Oamenii din piete sunt floarea intelectuala a acestei tari: tineri, energici, inteligenti, creativi. 

Dar aceste calitati nu ii fac imuni la manipulare! Trebuie doar sa stii sa aplici reteta corecta! Odata stabilit cadrul (framework-ul) de gandire, SRI i-a lasat pe protestatari sa evolueze liber, ceea ce au si facut, intr-un mod absolut remarcabil! Cred ca si SRI a fost uimit de eficienta lor si de viteza de propagare a agendei prestabilite! SRI a intervenit doar pentru a supraveghea evenimentele in teren si a redirectiona mesajele in punctele de inflexiune dintre etape: de la „Jos amnistia!” la „Abrogare!”, apoi „Demisia!” (direct a guvernului, observati ca cea a ministrului justitiei nu a prezentat interes) si, in fine, „PSD trebuie sa plece!”. In paralel, au fost descurajate contramanifestatiile, pentru a nu fi scapata situatia de sub control! Intrebarea fundamentala este: reprezinta SRI paznicul ultim al democratiei romanesti? Ce este mai importanta? Incalcarea oricaror norme democratice si legale pentru a pastra tara pe un drum corect, atunci cand ea incape pe maini nepotrivite? Sau respectarea stricta a normelor democratice si a jocului politic, indiferent de rezultatul acestui joc, chiar daca tara ar fi condusa de oameni nepotriviti sau intr-o directie gresita? Aceasta dilema ii framanta atat pe romani cat si pe americani in aceste zile. 

Vor urma francezii.

 Eu intreb altfel: merita sistemul increderea romanilor de a fi garantul jocului democratic si ultimul decident privind soarta tarii, sau aceasta este o anomalie care va distruge democratia romaneasca in mod ireversibil? Adica SRI chiar stie ce face sau doar are o nemarginita aroganta in a-si imagina ca stie ce face? SRI este expresia suprema a patriotismului sau e un conglomerat de interese meschine, avid dupa o putere fara un scop inalt? Nu am certitudinea unui raspuns. Ce cred deocamdata, este ca SRI (si sistemul, prin extensie) are forta, stiinta si inteligenta de a impiedica ruperea Romaniei de catre orice agresor strain, chiar daca va face acest lucru doar pentru a-si apara propria vaca de muls! Ce va urma? Probabil singura sansa a PSD-ului de a se mentine la putere va fi sa propuna un nou guvern, a carui componenta si autonomie fata de nucleul de putere al lui Dragnea sa multumeasca criteriile SRI. Sau sa intre in razboi total cu sistemul, prin suspendarea presedintelui. Dar pentru asta iti trebuie mult curaj si inteligenta, ceea ce conducerii PSD ii lipseste. Daca ar fi fost Basescu in situatia asta, ar fi facut-o fara ezitare! Asa, istoria isi va aminti doar de o paranteza luminoasa a destinului Romaniei!”, noteaza Alfred Vasilescu pe Facebook.

O parte dintre similitudinile de care aminteste capitan-comandorul in rezerva, intre evenimente recente din Romania si alte proteste din Europa le-a identificat si redactia noastra. Iata-le (GALERIE VIDEO)

Galerie Video


rares bogdan realitatea tv traian basescu game over
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004752 (s)