News Flash:

EXPLOZIA de la Calarasi: Locatarii sustin ca doi angajati de la Distrigaz au facut verificari inainte de producerea exploziei

26 Decembrie 2013
1170 Vizualizari | 0 Comentarii
Locatarii blocului din Călăraşi afectat de explozie şi angajaţi ai cafenelei de la parterul clădirii susţin că, miercuri, înainte de producerea deflagraţiei, doi lucrători ai Distrigaz au venit la faţa locului pentru a verifica dacă există scurgeri de gaz, după ce oamenii le-au solicitat intervenţia. Angajaţii cafenelei de la parterul blocului în care s-a produs explozia au declarat că, miercuri, au simţit miros de gaz imediat după ce au pornit sistemul de aerisire al localului, astfel că au sunat la Distrigaz şi au solicitat intervenţia echipelor societăţii.

Potrivit sursei citate, la faţa locului a venit un angajat de la Distrigaz care a făcut verificări, însă acesta nu a sesizat nicio problemă. La câteva ore de la plecarea angajatului, oamenii au simţit din nou miros de gaz şi au sesizat societatea de gaz pentru o nouă verificare.

Astfel, la blocul respectiv a venit un alt angajat de la Distrigaz care a făcut verificări la faţa locului, însă nici acesta nu a depistat probleme. Locatarii blocului au spus că la câteva minute după plecarea acestui angajat al societăţii de gaz s-a produs explozia.

Primarul din Călăraşi, Daniel Drăgulin, a spus că deocamdată locatarii blocului nu pot intra în apartamente, întrucât la faţa locului se află comisia de anchetă care face verificări.

El a mai spus că doi-trei locatari au venit cu reprezentanţii firmelor de asigurări, urmând să se stabilească câte dintre cele opt apartamente afectate de explozie sunt asigurate.

O persoană a murit, iar alte şase au fost rănite, miercuri seară, în urma unei explozii produse într-un bloc de locuinţe din centrul municipiului Călăraşi, mai multe apartamente fiind afectate de deflagraţie, care nu a fost urmată de incendiu.

Patru echipaje de intervenţie ale ISU Călăraşi şi mai multe autospeciale medicale au intervenit la faţa locului, iar clădirea a fost evacuată.

Pe scara blocului unde a avut loc explozia erau opt apartamente, iar deflagraţia s-a produs la primul etaj. La parterul imobilului, care are patru etaje, sunt mai multe spaţii comerciale, respectiv o cafenea şi birouri.

În urma exploziei, o femeie de 46 de ani a murit, iar alte şase persoane au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Judeţean Călăraşi.

Ulterior, una dintre persoanele rănite în explozia din Călăraşi, aflată în stare gravă, a fost adusă cu o maşină de terapie intensivă cu echipaj SMURD la la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală, unde i s-a făcut o tomografie, apoi a fost transferată la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Capitală. În prezent, aceasta este internată la secţia de terapie intensivă, având arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului.

Celelalte cinci persoane rănite în explozie au fost externate din Spitalul Judeţean Călăraşi.

O mare parte dintre locatarii blocului afectat de explozia din Călăraşi şi-au petrecut noaptea la rude sau la prieteni, deşi autorităţile locale le-au pus la dispoziţie un spaţiu de cazare provizoriu.

Primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, a declarat, joi, că o comisie formată din specialişti din mai multe domenii vor stabili dacă structura de rezistenţă a blocului în care s-a produs explozia a fost afectată, apoi se va concluziona dacă pot fi făcute reparaţii în imobil.

Drăgulin a precizat că Primăria Călăraşi va asigura tot ce este necesar, în funcţie de competenţele instituţiei.

Primarul a mai spus că un singur locatar din blocul afectat de explozie a fost cazat la căminul de elevi pus la dispoziţie de autorităţi, ceilalţi alegând să meargă la rude sau la prieteni.

El a adăugat că a aflat de la locatari că aceştia ar fi făcut sesizări la numărul de urgenţă 112 în legătură cu posibile scurgeri de gaze. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007395 (s)