News Flash:

Domeniul schiabil Straja atrage atentia agentiilor de turism din Republica Moldova

26 Decembrie 2013
1265 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentanţii a 14 agenţii de turism din Republica Moldova au efectuat timp de trei zile o vizită de informare în staţiunea Straja şi în zonele cu potenţial turistic învecinate, pentru a-şi forma o părere asupra pachetelor de vacanţă pe care le pot oferi în viitor turiştilor din ţara vecină. 

Acţiunea a fost organizată de Asociaţia Cabanierilor 'Descoperă Straja' în urma mai multor contacte pe care le-a avut cu agenţiile de turism din Republica Moldova la târgurile de profil desfăşurate în acest an. 

'Vizita reprezintă rodul muncii pe care am desfăşurat-o la târgurile de turism. În cele trei zile pe care reprezentanţii celor mai importante 14 agenţii de turism din Republica Moldova le-au petrecut la Straja au putut vedea domeniul schiabil de aici, Peştera Bolii, dar şi Castelul Corvinilor din Hunedoara, cetatea Ulpia Traiana Sarmizegetusa, biserica din Densuş şi multe altele', a declarat luni pentru AGERPRES preşedintele Asociaţiei Cabanierilor 'Descoperă Straja', Mihai Dumitraşcu.

Potrivit acestuia, Straja dispune de unul dintre cele mai generoase domenii schiabile din România, cu o lungime totală de 26 de kilometri. Cea mai lungă pârtie de schi, din cele 12 existente, este Pârtia Straja, cu o lungime de 8,1 kilometri.

'Straja reprezintă o regiune nouă pentru agenţiile de turism din Republica Moldova. Vrem să facem cunoscut potenţialul acestei zone şi să studiem modul în care vom putea pune bazele unei colaborări de durată, inclusiv pe timpul verii', a afirmat Alexandru Filipschi, de la una dintre agenţiile de turism din Republica Moldova. 

Un prim element concret al vizitei de documentare s-ar putea materializa în luna februarie 2014 cu un prim grup de turişti cazaţi în Straja, urmând ca această colaborare să se extindă şi spre sezonul de vară, când zona este potrivită pentru traseele montane. 

Conform reprezentanţilor agenţiilor de turism din Republica Moldova, turiştii din ţara vecină care au venit în România şi-au petrecut vacanţele în zonele Slănic Moldova, Sovata şi Gura Humorului, unde au profitat de facilităţile balneare, iar alte grupuri au preferat să schieze la Braşov sau în staţiunile de pe Valea Prahovei. AGERPRES

republica moldova
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1774 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005943 (s)