News Flash:

Explicatiile unui avocat - Cum poti avea contractul la curent cu pretul de 1,3 lei, daca ai semnat unul cu 3 lei/kwh

11 Noiembrie 2022
205 Vizualizari | 0 Comentarii
contractul la curent

Guvernul a decis un pret fix la energie electrica de 1,3 lei/kwh in limita unui consum de 255 de kwh/luna. Totusi, multi romani au deja semnate contracte cu pretul de 3 lei/kwh, ceea ce va creste considerabil facturile la energie. Avocatul Adrian Cuculis explica faptul ca cea mai simpla solutie este sa schimbam furnizorul de energie electrica, iar daca vechiul furnizor va face regularizarea la 3 luni de zile, atunci banii vor fi recuperati ulterior.

"Putem sa schimbam furnizorul de energie electrica. Putem sa denuntam contractul si, bineinteles, de la momentul de la care se vor aplica noile tarife, o sa avem 1,3 lei in consumul acela de 255, in conditiile in care schimbam furnizorul." a explicat Adrian Cuculis, la Antena 3 CNN.

"Toti vor avea exact aceleasi conditii. Doar ca aici o sa vina furnizorii si o sa faca regularizarile pe trei luni de zile. Si ei isi vor recupera oricum banii respectivi. Si s-ar putea ca aceasta tranzitie catre 1,3 lei de la 2-5-10 lei sa fie una destul de usoara. Asta daca nu cumva o sa vedem in continuare acele regularizari care nu au ajuns la zi. Si spuneam ca este ilegal sa iei un an de zile si sa faci defalcari de cate trei luni ca sa poti sa te incadrezi in legislatie.

Furnizorul de energie electrica este extrem de inventiv, dar treaba asta este ilegala. Daca vine mai mult de o regularizare este clar ca este o problema. Inseamna ca nu au facut-o din timp.

Daca este cineva care primeste vreo notificare de penalitate ca sa rezilieze contractul, sa se adreseze imediat ANPC-ului pentru ca este o chestiune abuziva, ilegala. Nu ar trebui sa platim niciun fel de penalitate. Rezilierea ar trebui sa se faca extrem de usor, o notificare scrisa si ulterior semnarea cu un nou furnizor.", a mai precizat Adrian Cuculis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004914 (s)