News Flash:

Invitație la spectacol

Eveniment de excepție, marca Rotary Cetate Timișoara, în data de 14 septembrie 2023

13 Septembrie 2023
161 Vizualizari | 0 Comentarii


Timișorenii și nu numai sunt invitați la un eveniment deosebit, organizat de Rotary Cetate Timișoara. Camerata Bern va susține un concert la Filarmonica Banatul.

Rotary Cetate Timișoara are bucuria de a oferi publicului din Timișoara un concert de excepție, parte din Festivalul George Enescu, un eveniment internațional la cea de-a 26-a ediție, care a început în București pe 27 august și se va încheia pe 24 septembrie 2023. Evenimentul este dirijat artistic de maestrul Cristian Măcelaru.

Concertul, programat pentru data de 14 septembrie 2023, la ora 19:00, va aduce pe scena Filarmonicii Banatul o orchestră de cameră de prestigiu, Camerata Bern, formată din 15 membri, toți soliști de calitate. Patricia Kopatchinskaja, o virtuoasă a viorii descrisă de British Royal Philharmonic Society drept "o forță irezistibilă a naturii, pasională, provocatoare și cu o abordare total originală", este directorul artistic al acestui ansamblu din 2018 și a reușit să aducă un repertoriu variat, cuprinzând perioade de la baroc până la muzica contemporană, ceea ce a fost foarte apreciat.

”Cu siguranță va fi un eveniment memorabil pentru publicul timișorean, care va primi un program deosebit, într-o interpretare neașteptată”.


În acest an, Rotary Cetate Timișoara și-a concentrat eforturile în special asupra sprijinirii și promovării evenimentelor culturale, cu scopul de a celebra anul în care Timișoara este Capitala Europeană a Culturii. În luna martie, pe scena Teatrului Național Mihai Eminescu din Timișoara, a fost organizat un spectacol cu voci de operă excepționale, incluzând artiști români celebri care au cucerit scena internațională. În septembrie, la Filarmonica Banatul, vor avea loc două concerte importante din cadrul Festivalului George Enescu: unul cu Camerata Bern și celălalt cu Manchester Camerata.


”Este începutul unei noi tradiții la Timișoara, pe care sperăm să o putem onora la fiecare doi ani. Pentru Rotary Cetate este o onoare să fie partener în această călătorie culturală alături de Festivalul Enescu”, spune Andreea Lutz, inițiatoarea proiectului, Past President Club Rotary Cetate Timișoara 2022-2023 și Asistent Guvernator District 2241 România și Republica Moldova 2023-2024.


Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate de pe platforma entertix.ro, iar pentru informații suplimentare, puteți vizita https://www.festivalenescu.ro/ro/artists/camerata-bern-2/.

Iată programul pentru concertul CAMERATA BERN:

Patricia Kopatchinskaja - vioară și conducere muzicală
Programul cuprinde următoarele piese:

"Moartea și fata"
"Nörmiger Dance of Death" (aranjament de Michi Wiancko)
"Cântare bizantină pe Psalmul 140" pentru vioară solo și orchestră de coarde (aranjament de Patricia Kopatchinskaja)
Cvartetul de coarde nr. 14 în re minor D 810, "Moartea și fata" de Schubert (aranjament pentru orchestră de coarde de Patricia Kopatchinskaja)
"Moartea și fata" D 531 de Schubert (aranjament pentru voce și orchestră de coarde de Michi Wiancko)
"Moro, lasso, al mio duolo" din Caietul VI de Gesualdo
"Ligatura-Message to Frances-Marie (The Answered Unanswered Question)" op. 31b de Kurtág
"Ruhelos" din "Kafka-Fragmente pentru vioară" op. 24 de Kurtág

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004571 (s)