News Flash:

Europarlamentarul timisean Cristian Busoi, interceptat in dosarul Duicu

30 Iulie 2014
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
Europarlamentarul PNL Cristian Busoi a fost ascultat in dosarul in care au fost trimisi in judecata fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, fostul sef al IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si alte opt persoane, fiind acuzati de fapte de coruptie. Adrian Duicu a discutat cu fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Busoi, despre fondurile alocate pentru judetul Mehedinti pentru servicii paraclinice.
Potrivit Realitatea, in 3 noiembrie 2013, intre momentul adoptarii ordonantei de urgenta privind rectificare bugetara si momentul redistribuii bugetului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Adrian Duicu, care se afla la Bucuresti, s-a intalnit cu Busoi, unde cei doi au discutat in legatura cu fondurile ce aveau sa fie alocate judetului Mehedinti pentru servicii paraclinice. Precizam ca, desi Cristian Busoi este membru PNL Timis, acesta este originar din Mehedinti.
In ziua de 03.11.2013, la ora 17:36:11, Duicu a luat legatura cu Busoi, cei doi purtand urmatoarea discutie:
BUSOI CRISTI: Da, ADI?
DUICU IOAN-ADRIAN: Buna CRISTI. Pe unde esti?
BUSOI CRISTI: In BUCURESTI. Tu?
DUICU IOAN-ADRIAN: Am ajuns in BUCURESTI.
BUSOI CRISTI: Da? Ne vedem?
DUICU IOAN-ADRIAN: Aha. Da. Unde vrei, acolo vin.
BUSOI CRISTI: Pe unde esti acuma?
DUICU IOAN-ADRIAN: Sunt chiar in centru, chiar langa Piata Victoriei, aici.
BUSOI CRISTI: Vii pe la mine?
DUICU IOAN-ADRIAN: Esti acasa?
BUSOI CRISTI: Ajung intr-un sfert de ora.
DUICU IOAN-ADRIAN: Pai, vin si ne vedem chiar in parcare jos, CRISTI. Te astept chiar la intrare la tine, la bariera, acolo.
BUSOI CRISTI: Bine. Nu vrei sa urci putin sau…?
DUICU IOAN-ADRIAN: Nu mai urc. Ca mai trebuie sa ma duc in alta parte, da’ vreau sa ma vad cu tine putin.
BUSOI CRISTI: Da. Da.
DUICU IOAN-ADRIAN: Tu prin ce parte vii, CRISTI? De unde vii?
BUSOI CRISTI: Pai, daca vrei, vin unde esti tu si vorbim. Unde esti?
DUICU IOAN-ADRIAN: Pai si… Eu sunt de la Calea Victoriei, am luat-o aicea… unde-i Mac Donalds-ul ala, pe linia de tramvai, e strada inchisa, unde se lucreaza pe ea.
BUSOI CRISTI: Asa. Si vrei sa vin la Mac Donald’s acolo?
DUICU IOAN-ADRIAN: Eu sunt chiar aici, la Mac Donald’s, in fata.
BUSOI CRISTI: Da’ dureaza un pic ca …
DUICU IOAN-ADRIAN: Da, CRISTI. Te astept aici.
BUSOI CRISTI: Un sfert de ora.
DUICU IOAN-ADRIAN: Da, CRISTI. Te astept aicea.
BUSOI CRISTI: La Mac Donald’s in fata.
DUICU IOAN-ADRIAN: Deci, la Calea Victoriei, da? O iei catre cladirea… catre… nu stiu cum dracu’ ii zice, pe strada asta unde nu se circula tramvaiele, unde se lucreaza, care duce spre tine, ma, vine la IBIS, la gara.
BUSOI CRISTI: Da. Da. Stiu. Stiu.
Luni, procurorii DNA l-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe Ioan Adrian Duicu pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, trei infractiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, doua infractiuni de dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, trafic de influenta, primire de foloase necuvenite si doua infractiuni de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia.
Procurorii arata, in rechizitoriul trimis instantei, ca in perioada martie-iunie 2013, Adrian Duicu i-ar fi spus lui Stefan Ponea, sef al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti la data faptelor, ca are influenta asupra unor membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, a sefului Politiei Romane, Petre Toba, pe de o parte, si asupra unor consilieri locali ai Consiliului Local al municipiului Orsova, pe de alta parte.
UPDATE. Europarlamentarul Cristian Busoi recunoaste ca s-a intalnit cu fostul presedinte CJ Mehedinti, Adrian Duicu, insa spune ca intalnirile au fost pur informative si ca decizia de a suplimenta fondurile pentru un anumit judet trebuia insotita de referate.
„Inteleg ca ele (interceptarile – n.r.) sunt din dosarul care a fost trimis deja in judecata si despre care am luat cunostinta acum, pentru ca nu am fost solicitat sa dau vreo explicatie. As fi dat cu placere. Sincer, eu m-am intalnit cu multi presedinti de consilii judetene, cu primari… intotdeauna au fost discutii informative, foarte oficiale in care le explicam situatia… Nu s-a pus vreodata problema nici in acest caz, nici in altele de solicitari, presiuni. Si, oricum, nu asa se intamplau lucrurile. Alocarile se faceau in urma unei hotarari a Consiliului de Administratie, pe baza unor referate care raspundeau unor solicitari scrise si argumentate ale caselor judetene, care veneau cu solicitari de suplimentari de fonduri (…) Oricum, nu se punea problema ca cineva sa intervina in acest fel si, oricum, nu as fi acceptat eu”, a explicat Cristian Busoi pentru www.tion.ro
El a recunoscut ca il cunoaste pe Adrian Duicu, insa sustine ca intalnirile avute cu dansul la Bucuresti s-au concentrat pe probleme politice.
„Ori de cate ori venea la Bucuresti ne intersectam, vorbeam despre coalitie (USL – n.r.) despre subiecte politice, despre situatia de la Mehedinti. Din cate imi aduc aminte, la acea intalnire am vorbit strict despre ce se intampla in coalitie, daca se rupe coalitia, existau deja din luna noiembrie zvonuri insistente ca dupa sarbatori lucrurile se vor desparti, lucru care, de altfel, s-a si intamplat. Genul acesta de discutii. Intotdeauna cand am discutat despre sanatate a fost o discutie strict informativa, in care explicam care sunt regulile, ce se intampla in sistemul de sanatate, nu mi-a facut solicitari de a creste bugetul, pentru ca nu se putea face acest lucru. Deci lucrurile sunt clare. Nu e ca si cum ar fi un proiect de investitii, un drum, acolo unde competitioneaza cu alte proiecte asemanatoare. Aici sunt alte reguli care nu tin… sunt pur si simplu lucruri care trebuie argumentate”, a mai spus Busoi.
Intrebat daca este adevarat ca judetul Mehedinti a primit, pentru Casa Judetean de Asigurari de Sanatate o suma de bani, depasita doar de cea alocata municipiului Bucuresti, Busoi a raspuns: „Nu mai tin minte exact, pentru ca nu am acum in fata ca sa ma uit pe alocari, dar multe dintre judetele care au solicitat, in special centrele universitare, dar si alte judete care aveau probleme cu fondurile, justificau si se incadrau in criterii, au primit bani. Anumite cereri au fost aprobate, alte nu… Chiar nu s-a facut in mod special vreo favoare pentru vreun judet, indiferent cine este din acel judet sau cine conduce acel judet.” Tion.ro

adrian duicu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 33 queries | Mysql time :0.040393 (s)