News Flash:

Euro ar putea atinge cel mai scazut nivel din ultimii 15 ani daca Le Pen castiga alegerile in Franta

27 Martie 2017
959 Vizualizari | 0 Comentarii
cursa valutar1
Euro ar putea atinge cel mai scazut nivel din ultimii 15 ani daca Marine Le Pen castiga alegerile prezidentiale in Franta, cu o reactie a cursului valutar similara cu cea inregistrata de lira dupa votul in favoarea Brexitului, potrivit unor economisti citati de Bloomberg.
Moneda euro ar ajunge la paritate cu dolarul sau sub un dolar dupa victoria liderului Frontului National, considera 23 de respondenti din cei 38 intrebati in cadrul studiului Bloomberg, cinci dintre acestia sustinand ca euro va scadea sub 95 de centi.
Victoria lui Le Pen poate genera declinul rapid al monedei europene din cauza candidatei care s-a pozitionat impotriva Uniunii Europene si care a amenintat ca va face un referendum asupra euro si va reduce valoare nominala a datoriei nationale.
O scadere pana la paritate pentru prima data din 2002 ar fi un declin de mai mult de 7% fata de nivelul actual de 1,08 dolari, in timp ce o scadere de sub 95 de centi ar reprezenta o scadere de aproape 12%. O astfel de initiativa ar aduce reactii similare cu situatia lirei din Marea Britanie dupa votul in cazul Brexit. Mediafax.ro

franta favoarea brexitului moneda euro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005229 (s)